Tittel og dato premierebekreftet: Star Wars-fansen kan starte nedtellingen til premieredatoen.
Tittel og dato premierebekreftet: Star Wars-fansen kan starte nedtellingen til premieredatoen. Foto: Starwars.com

Star Wars-filmen har fått et navn

Flere detaljer rundt den kommende storfilmen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den kommende Star Wars-filmen har frem til nå kun blitt omtalt med som «Episode VIII», men nå har fansen endelig fått vite hva navnet på storfilmen blir.

– Vi har galaksens beste fans, og vi vil derfor at dere skal være de første som får vite at det neste kapittelet i Skywalker-sagaen vil hete «Star Wars: The Last Jedi», skriver melder Lucasfilm på starwars.com.

Filmen vil ta opp tråden der det sluttet i J.J. Abrams’ «The Force Awakens». Dermed vil handlingen trolig sirkulere rundt rollefiguren Luke Skywalker, spilt av mark Hamill.

I pressemeldingen går det også frem at filmen vil ha verdenspremière 15. desember i år. Det er ikke fastsatt noen spesifikk dato for den norske premièren.

Åtte milliarder

Samtidig er det kjent at den forrige Star Wars-filmen har tjent inn like over én milliard dollar verden over, skriver Variety. Det vil si over åtte milliarder norske kroner.

Det er den tredje Star Wars-filmen som har tjent inn mer enn en milliard dollar, kun slått av «The Phantom Menace» (1,03 milliarder) og «The Force Awakens» (2,07 milliarder)

I Norge var Rogue One den 7. mest sette filmen i 2017, med 312.344 besøk, skriver SF Kino.