President Barack Obama gir «the Presidential Medal of Freedom»-medaljen til Bruce Springsteen 22. november 2016.
President Barack Obama gir «the Presidential Medal of Freedom»-medaljen til Bruce Springsteen 22. november 2016. Foto: Nicholas Kamm

– Bruce Springsteen holdt hemmelig konsert for Obama

Spilte privat konsert for Barack Obama og hans stab i Det hvite hus.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens Trump må slite med å få artister til å takke ja til å være med på innsettelsesseremonien fredag, møtte en av verdens største stjerner opp for å holde en privat konsert for Barack Obama og hans stab.

15 akusiske låter

To dager etter avskjedstalen til Obama, 12. januar, ankom Bruce Springsteen Det hvite hus for å spille akustisk som en avskjedsgave for den avtroppende presidenten.

– Jeg anslår det var 200-250 personer til stede, skriver en deltaker på fansinden Backstreets.com. Historien er gjenfortalt blant annet i Rollingstone.com og en rekke andre nyhetsformidlere.

Artisten spilte 15 låter akustisk. Både presidenten og førstedamen var til stede.

– Ydmyk stille gest

Det var ikke noe presse til stede, og nyheten ble ikke kjent før innlegget ble publisert på fansiden til Springsteen.

– Det var en ydmyk, stille gest fra Bruce for å si takk til president Obama, de ansatte og deres familier. Ikke noe oppstyr, ingen seremoni, ingen presse. Bare mannen, gitaren og sangene, beskriver en anonym tilhører.

Bruce Springsteen har vært flere ganger i Det hvite hus, og i november fikk han tildelt en æresmedalje av president Barack Obama.

Artister til innsettelse av Trump

Flere kjente artister har takket nei til å delta under innsettelsesseremonien til Donald Trump fredag. Blant dem er Elton John, Beach Boys, Ice T, Moby og Andrea Bocelli.

Countryartistene Toby Keith og Lee Greenwood er blant artistene som har sagt ja til å synge under innsettelsen av den nye presidenten.

Gjennom valgkampen hadde Donald Trump flere kontroverser med kjente artister fordi han brukte deres musikk under sine arrangementer uten å ha bedt om tillatelse.