Mandag blir det fest i det britiske kongehuset – prinsesse Kate fyller nemlig 35 år, og dagen skal selvfølgelig feires.

Allerede i helga begynte bursdagsfeiringen.

– Mandag feirer Kate dagen med familien på Anmer Hall på Sandringham i Norfolk, der hun i helgen har hatt besøk av sine foreldre, samt søsteren Pippa og hennes forlovede. Søndag gikk de alle til kirke – sammen med dronning Elizabeth, som viste seg offentlig for første gang etter forkjølelsen. Sykdommen har holdt henne innendørs i flere uker, forteller TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland.

Skal snart flytte

Feiringen er altså på parets eget gods, Anmer Hall. Det ble gitt til William og Kate i 2013. Før de flyttet inn på herregården, ble den pusset opp for 1,5 millioner pund (15,7 millioner kroner etter dagens kurs).

FEIRET JUL: Kate, her med lille prinsesse Charlotte, var på julegudstjeneste i St. Marks Church første juledag. Foto: REX
FEIRET JUL: Kate, her med lille prinsesse Charlotte, var på julegudstjeneste i St. Marks Church første juledag. Foto: REX

Men nå skal snart lille prins George (3) begynne på skole i London, så paret planlegger å flytte til Kensington Palace i løpet av året, melder International Business Times.

Det skal også bidra til at de kan hjelpe til med flere av dronning Elisabeths oppgaver, slik at hun, i en alder av 90, kan få roligere dager.

Tilbake på jobb etter juleferien

Onsdag skal Kate utføre sitt første offisielle oppdrag i år. Da skal hun besøke et familiesenter nord i London, for å se hvordan de jobber med barn som har foreldre med psykiske problemer.

Senere samme dag skal også hun og William besøke et senter som støtter familier som opplever å miste et barn, for å markere ettårsdagen til organisasjonen.