Åse Kleveland (67), Ida Maria (32), Eldar Vågan (56), Hanne Sørvaag (36), Esben «Dansken» Selvig (38), Margaret Berger (31) og Benny Borg (71) er artistene som skal hylle hverandre i årets «Hver gang vi møtes», som har premiere lørdag klokka 20.00.

Da er det Klovner i kamp- og Yoga Fire-medlemmet «Dansken» som får høre de andres tolkninger av låter fra en innholdsrik karriere.

Men det har ikke bare vært musikk som har vært i fokus gjennom årene i musikkbransjen. I programmet forteller 38-åringen at det til tider har gått litt vel hardt for seg.

– Uten å gå så veldig i detalj, så hadde jeg en veldig lang periode der jeg ikke hadde noen å stå til ansvar for, ikke noen å ta hensyn til. Jeg trengte ikke ta hensyn til meg selv heller, sier han om rockestjernelivet, som inkluderte turnéer og ikke minst alkohol.

– På et tidspunkt følte jeg vel at jeg var i ferd med å bli så destruktiv at jeg ødela for meg selv, fortsetter han i videoen du kan se øverst i artikkelen.

Kona Rebecca ble vendepunktet

Det ble til slutt så ille at Selvig også slet med å fokusere når han ikke var på jobb.

– Holdningen var at «denne kroppen her dauer ikke». Så da var det bare å gå all in. Jeg kjente at jeg hadde problemer med å begrense meg, selv om jeg var alene, eller hvis jeg var med familien eller noe sånn. Jeg hadde liksom ikke noe bånn.

Så kom det en helt spesiell kvinne inn i bildet. Hun ble vendepunktet.

– Da jeg møtte kona mi, Rebecca, i 2008, så skjønte jeg også at «nå må du ta noen grep», forteller artisten.

 Eldars overraskelse får «Dansken» til å måpe

– Jeg hadde ikke noe valg. Jeg måtte skjerpe meg, og jeg måtte skjerpe meg med en gang. For hun var veldig tydelig på at «jeg har barn. Jeg har et liv. Og hvis du skal være en del av det, må du stramme opp». Og hvis man elsker noen høyt nok, sterkt nok, er det helt utrolig hva man kan få til.

– Det har gitt veldig mye mening å oppleve den store kjærligheten

«Dansken» forteller at livet i dag er bedre enn det var. Han er ikke i tvil om hva det viktigste er.

– I dag har jeg det veldig, veldig bra. Nå er jeg inne i den beste fasen av livet mitt. Jeg har en god familie, det er senteret i mitt liv. Det er det hele livet mitt kretser rundt. Jeg har tre unger og en kone jeg elsker. Vi får følge barnas utvikling og deres drømmer, samtidig som vi prøver å realisere våre egne. Jeg har fått en frihet gjennom dette her, som jeg har bygget med Rebecca, som jeg ikke hadde før.

38-åringen synes heller ikke det er vanskelig å se hva som utgjorde den store forskjellen.

– Det har gitt meg veldig mye mening å få oppleve den store kjærligheten til kona og til barna.

Se artistene hylle «Dansken» i «Hver gang vi møtes» lørdag klokka 20.00 på TV 2.