To år har gått siden Ida Fladen (30) var på TV-skjermen sist. Det gjør at hun er ekstra spent, nå som hennes nye, personlige serie Happy Go Lucky snart har premiere.

– Jeg er veldig nervøs. Jeg tar det nok litt personlig hvis folk sier at det er ræva. Tidligere har jeg tenkt at det får gå som det går. Men dette betyr mer enn før. Dette er personlig, forteller hun til TV 2.

Gjennom åtte episoder skal Ida teste åtte ulike leveregler tilpasset henne, som forskerne vet har en dokumentert effekt på hvordan vi mennesker føler oss. Forhåpentligvis skal det gjøre henne mer lykkelig.

– Serien handler om meg, hvor jeg prøver å finne ut hva som gjør at vi har det bra, og hva som påvirker hvordan vi har det. Og grunnen til at jeg dykker inn i de spørsmålene er fordi jeg har opplevd vanskelig perioder selv, legger Ida til.

Se smakebit fra første episode øverst i artikkelen.

Var deprimert

I serien sier Ida at hun burde vært verdens lykkeligste menneske. Hun har en bra jobb, verdens snilleste kjæreste og en familie som alltid stiller opp.

Men den brutale sannheten er at 30-åringen har jobbet seg gjennom to tøffe depresjoner. Da innspillingen til Happy Go Lucky startet var hun på vei ut av den siste.

Ida Fladen har sammen med psykologen sin testet ut åtte leveregler, som skal hjelpe henne til en lystigere hverdag. Foto: TV 2
Ida Fladen har sammen med psykologen sin testet ut åtte leveregler, som skal hjelpe henne til en lystigere hverdag. Foto: TV 2

– Man kan ikke forvente at man får se meg på det mørkeste. Jeg var over det verste, eller så kunne jeg ikke lagd en TV-serie. Da ligger man på et mørkt rom, og kommer seg ikke ut av senga. Det blir ikke mye TV av det. Men jeg forteller om det. Jeg har depresjonen friskt i minnet, selv om veien til å bli frisk ikke var så langt unna.

– Dette er ekte

Ida avkrefter at Happy Go Lucky er et nytt forsøk på suksesserien Prosjekt Perfekt, som hun gjorde for NRK.

Ida Fladen forteller at kjæresten Anders Opdahl har vært en fantastisk støtte gjennom depresjonen, og ikke minst innspillingen av det nye programmet.
Ida Fladen forteller at kjæresten Anders Opdahl har vært en fantastisk støtte gjennom depresjonen, og ikke minst innspillingen av det nye programmet. Foto: Nesvold, Jon Olav

– I Prosjekt Perfekt fulgte jeg livsstilsråd fra overalt, som gikk på forskjellige ting i livet. Happy Go Lucky handler om mental helse. Dette er forskning. Her er intensjonen å bedre min og andres livskvalitet på ekte – ikke motbevise det media kaster mot deg, forteller hun og legger til:

– Happy Go Lucky er innom noen av de samme temaene, men det er veldig mye dypere. Det finnes ikke overfladisk. Kun ekte.

Etterlyser mer åpenhet

Med Happy Go Lucky ønsker Ida å slå et slag for mer åpenhet rundt mental helse og utfordringer i hverdagen, noe en rekke serier som SKAM, FML og Ungdommens hemmelige liv er godt i gang med. Hun er stolt av å være med på det hun kaller normaliseringsbølgen.

– Det er verdens fineste bølge. Vi må ta tak i det, istedenfor å holde det inne i oss. Vi må normalisere det. Gjennom Happy Go Lucky håper jeg å kunne gi TV-seerne verktøy som kan gjøre hverdagen bedre, bedyrer hun.

Har lært å akseptere

Ifølge Ida har hun lært mye av prosjektet, selv om hverdagen ikke alltid går på skinner.

– Selv om jeg kan kjede meg og lure på hva som er meningen med livet, så går det veldig bra. Jeg har ikke vært i nærheten av en smell denne høsten, og det sier at jeg har lært ganske mye. Jeg har tatt med meg verktøyene.

– Det beste jeg lærte er at man må akseptere det man ikke får gjort noe med. Man vil alltid møte på motstand, og det man ikke får gjort noe med må man akseptere, avslutter hun.

Happy Go Lucky ser du på TV 2 søndager kl. 22.15 fra 8. januar.