TV 2 inviterer til en musikalsk aften i samarbeid med Plan International Norge.

The Stream-finalistene som denne høsten har fått mulighet til å oppfylle sin drøm, skal nå hjelpe Plan med å gi barn en bedre fremtid.

– Det er en stor ære å få runde av året med et så viktig program som «The Stream gir tilbake». Jeg gleder meg utrolig til å samle artistene igjen og få være med å gi flere barn en Plan-fadder. Plan gjør en utrolig viktig jobb med å sikre barn og unge verden over en bedre fremtid, sier programleder Tarjei Strøm (38) i en pressemelding.

Programmet sendes direkte fra Chateau Neuf fredag 30. desember.

– Det blir en forrykende kveld med fantastiske live-øyeblikk, blandet med fine og rørende historier fra Plans arbeid i Ecuador, Guinea og Rwanda. På scenen står artister som Magnus Grønneberg, Marion Ravn, Angelina Jordan, The Stream-finalistene og Eva Weel Skram, forteller Strøm.

Se The Stream-vinner Thosebricks røre artistutviklerne til tårer i finalen øverst i artikkelen.

Fokus på barns fremtid

Kjell Erik Øie, generalsekretær i Plan International Norge, er naturligvis glad for at artistene nå stiller opp.

– Vi er imponert over engasjementet til de unge finalistene i The Stream og synes det er fantastisk at de vil bruke talentet sitt til å gi barn en bedre fremtid. Dette blir en spesielt fin og viktig livesending som vi håper mange vil få med seg, sier han.

Utenriksminister Børge Brende og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er med for å bidra til å sette fokus på barns rett til skolegang, beskyttelse og helsehjelp.

BESØKTE NIÅRINGEN LAMIN: Tarjei Strøm tok turen til Guinea for å besøke Lamin (9). Det gjorde inntrykk. Foto: Plan Internasjonal Norge/Erik Thallaug
BESØKTE NIÅRINGEN LAMIN: Tarjei Strøm tok turen til Guinea for å besøke Lamin (9). Det gjorde inntrykk. Foto: Plan Internasjonal Norge/Erik Thallaug

Emilie Beck fra Aftenpostens tv-serie STUCK og TV-profil Ida Fladen kommer også. Begge er Plan-faddere og har nylig vært på reise med Plan for å dokumentere barneekteskap.

Sterke inntrykk på reportasjetur

Programleder Tarjei Strøm har selv opplevd fattigdom og nød på nært hold gjennom sitt sterke møte med Lamin (9) i Guinea i Vest-Afrika. Guinea er ett av landene som ble hardest rammet av ebola-viruset.

– Lamin er en av mange foreldreløse barn etter ebola-epidemien, og det var utrolig sterkt å møte et lite barn som har mistet selve tryggheten i livet sitt og opplevd denne forferdelige sykdommen på nært hold. Jeg er selv småbarnsfar og dette gjorde veldig inntrykk på meg, sier han.

I RWANDA: Marion Ravn besøkte fadderbarnet sitt i Rwanda. FOTO: Plan Internasjonal Norge/Erik Thallaug
I RWANDA: Marion Ravn besøkte fadderbarnet sitt i Rwanda. FOTO: Plan Internasjonal Norge/Erik Thallaug

Marion Ravn dro nylig tilbake til Rwanda for å besøke fadderbarnet sitt. Artisten har ikke bare hjerte for sitt ene fadderbarn, men for hele den store søskenflokken som har mistet sine foreldre.

– Fadderskapet har betydd veldig mye for meg. Jeg føler det har forandret livet mitt, at det har forandret meg som person og hvordan jeg ser på ting.

Møtte 11-åring som måtte klare seg selv: – Det gjør et sterkt inntrykk

The Stream-topp ti-artistene Andreas «Adrees» Estenstad (16) og Emelie Hollow (18) har vært på reiser i Guinea og Ecuador med Plan. Det blir rørende og sterke inntrykk når vi får ta del i deres reiser.

Adrees forteller at kontrastene var store.

– Jeg fikk møte 11 år gamle Abjoulaye. Hans far er død, og hans mor og stemor vil ikke vite at ham. Han får ikke gå på skolen og jobber hardt. Jeg var ikke forberedt på dette. Hvor små muligheter han har. Han har ingen, hverken folk rundt seg eller muligheter. Jeg har så mange rundt meg som gir meg støtte og kjærlighet. Så møter jeg en som har ingenting og ikke klarer å smile. Det gjør et sterkt inntrykk, sier Andreas som ble Plan-fadder til Abjoulaye etter møtet i Guinea.

  • «The Stream gir tilbake» sendes på TV 2 fredag 30. desember klokken 20.00.
STERKT INNTRYKK: For Adrees, ble møtet med 11 år gamle Abjoulaye sterkt. 11-åringen har ingen som tar seg av ham. Plan Internasjonal Norge/Erik Thallaug
STERKT INNTRYKK: For Adrees, ble møtet med 11 år gamle Abjoulaye sterkt. 11-åringen har ingen som tar seg av ham. Plan Internasjonal Norge/Erik Thallaug