MOR OG SØNN: Prinsesse Diana døde i en bilulykke i august 1997. Da var prins Harry kun 12 år gammel. Her er mor og sønn fotografert sammen i 1988. Foto: Stella Pictures
MOR OG SØNN: Prinsesse Diana døde i en bilulykke i august 1997. Da var prins Harry kun 12 år gammel. Her er mor og sønn fotografert sammen i 1988. Foto: Stella Pictures

Prins Harry snakker ut om tiden etter Dianas død: – Jeg lot sorgen rive meg i stykker

I en dokumentar forteller prins Harry (32) at han lenge undertrykte følelsene sine etter morens død.

Prins Harry (32) var kun 12 år gammel da hans mor prinsesse Diana døde i en bilulykke i Paris i 1997.

I en dokumentar på den britiske TV-kanalen ITV, som egentlig dreier seg om Harrys veldedige arbeid i det afrikanske landet Lesotho, forteller prinsen at han lenge undertrykte følelsene sine etter morens død.

– Jeg fikk egentlig aldri bearbeidet det som skjedde. Det var masse følelser som ble begravd. I lang tid ville jeg ikke tenke på det, sier han i dokumentaren, ifølge People.

– Nå ser jeg på livet veldig annerledes enn hva jeg pleide å gjøre. Jeg pleide å begrave hodet i sanden og la alt rundt meg rive meg i stykker, fortsetter han.

Fant mening i veldedig arbeid

I dokumentaren forteller Harry at han har funnet mening i livet gjennom det veldedige arbeidet. Prinsesse Diana brukte også sin tid på veldedig arbeid.

Siden 2006 har Harry jobbet for bedre forhold for de som lever med HIV og AIDS i Lesotho, gjennom sin egen organisasjon Sentebale.

– Jeg er så heldig som er i en posisjon hvor jeg kan gjøre en forskjell, sier Harry i dokumentaren.

I de siste årene har Harry åpnet seg mer og mer opp om morens død. I juli uttalte han at det er først nå han har vært klar for å snakke om sin døde mor, og at han angrer på at han ikke gjorde det tidligere.

Kjæreste med skuespiller

Lykken smiler også til prins Harry på kjærlighetsfronten for tiden. I november bekreftet Harry at han og den amerikanske skuespilleren Meghan Markle (35) er et par.

Bekreftelsen kom gjennom en uttalelse fra det britiske kongehuset, hvor de ba pressen om å ta mer hensyn til det ferske paret. I uttalelsen sto det at prinsen er redd for kjærestens sikkerhet, etter at hun har blitt utsatt for hets og trakassering av pressen.

Forrige uke ble de første papparazzi-bildene tatt av Harry og Meghan sammen, da de var publikum på en teaterforestilling i London.