Siden 2001 har tolv sesonger av Farmen blitt sendt på TV 2. Og det er ikke bare deltakerne som har blitt TV-stjerner – også dyrene på gården har fått mye oppmerksomhet fra TV-seerne.

Selv om det har vært både kyr, griser, hester, geiter, høner og katter på Farmen-gårdene, er det nok hundene som har blitt publikumsfavorittene.

Vi har tatt et tilbakeblikk på noen av Farmen-hundene fra de siste årene, og samtidig skal vi kåre seernes favoritt.

Hvilken Farmen-hund synes du er den søteste? Du kan stemme på din favoritt her!

Rundt nyttår kåres en vinner.

Les om Farmen-hundene lenger ned i saken.

1. Alma (2016)

I 2016-sesongen av Farmen, da Laila Lochert stakk av med førsteplassen, var Alma gårdshunden.

Sunniva Godal (22) og Marius Hofsøy (23) tok raskt på seg ansvaret med å trene den lille valpen, og de fikk et nært forhold til Alma i løpet av oppholdet.

Sunniva og valpen Alma. Foto: TV 2
Sunniva og valpen Alma. Foto: TV 2

I starten av finaleuka ble alle dyrene hentet og tatt med bort fra Finnsvika gård. Det var tungt for deltakerne å ta farvel med Alma.

– Hun er den første som møter deg når du står opp, og den siste du ser før du legger deg. Hun har vært en av oss, og hun har ligget på magen til Marius gjennom hele oppholdet, sa Åsta Hølmo.

Alma er av rasen Haldenstøver. Etter at innspillingen var over, reiste Alma hjem til sin opprinnelige familie på Toten, skriver Halden24. Matmoren og matfaren hennes ønsker at hun skal bli en jakthund, akkurat som sin far.

2. Bajas (2015)

I 2015, da Eilev Bjerkerud vant Farmen, var det valpen Bajas som flyttet inn på Løntjernbråten gård i Eidsvoll sammen med de fjorten deltakerne.

Charlotte og valpen Bajas. Foto: TV 2
Charlotte og valpen Bajas. Foto: TV 2

Valpen fikk navnet Bajas siden den hadde mye energi og var rampete. Bajas er av rasen Border collie.

Deltakerne ble tidlig enige om at de ikke måtte gi Bajas mat ved bordet og at han skulle sove på stua. Den første uka la ikke Erling Nesbø skjul på at valpen kunne bli en utfordring etter hvert, siden han ikke hadde lært seg å gå på do ute.

André Fredriksson ble nært knyttet til Bajas, og da innspillingen var over ønsket han at søsteren hans skulle beholde hunden, skrev VG.

Men Bajas vendte tilbake til matfar i Skotselv i Øvre Eiker kommune, og der ble han trent som gjeterhund, ifølge Dagbladet. Bajas kunne enten bli en konkurransehund eller en arbeidshund på gården, fortalte eieren.

3. Varg (2014)

Varg var Farmen-gårdshund på Li gård på Tangen i Stange kommune i 2014, da Magnhild Vik vant konkurransen.

Det var Ørjan Hult som tok på seg ansvaret for Varg, og han ordnet slik at det ble skikk med både bånd og uthus.

Varg er av rasen norsk elghund, og han var åtte uker da han flyttet inn på Farmen-gården.

Etter innspillingen flyttet Varg til en familie i Trøgstad.

– Varg er en rolig og fin hund. Han virker veldig trygg, med gode nerver, sa den nye eieren Tore Rambøl til TV 2 etter innspillingen.

Rambøl hadde stor tro på at Varg kom til å bli en flott jakthund fremover.

4. Tassen (2013)

Det var Tassen som var Farmen-gårdens valp da Morten Heggdal vant i 2013. Den lille valpen ble svært populær blant både deltakerne og TV-seerne. Tassen fikk til og med sin egen Facebook-side.

Valpen Tassen. Foto: TV 2
Valpen Tassen. Foto: TV 2

Inne på gården fikk Morten et svært nært forhold til Tassen, siden han mistet sin egen hund kun måneder før han flyttet inn på Farmen-gården. Morten tok med Tassen på tur hver dag, og han ordnet en løpestreng til valpen.

Tassen er av rasen border collie. Etter TV-innspillingen flyttet Tassen til en gård sammen med hundeskoleeier Geir Marring, skrev VG. Marring fortalte til avisen at han hadde blitt kontaktet av over hundre mennesker som ønsket å kjøpe hunden. Men han ønsket ikke å selge Tassen, siden han hadde store ambisjoner for gjeterhunden.

Mandag 2. januar klokken 21.40. er det sesongpremiere på «Farmen kjendis» på TV 2. Her kan du se hvilke 12 norske kjendiser som skal delta.