Lørdag klokka 20.00 er det klart for finalen i The Stream.

Da skal det norske folk bestemme om det blir Tony Alexander Skjevik (28), som kaller seg Thosebricks, eller Ylva Olaisen (16) som blir musikkonkurransens vinner.

Den artisten med flest Spotify-strømmer og seerstemmer stikker av med den gjeve førsteplassen, som inkluderer et artiststipend på en halv million kroner.

Thosebricks ga artistutviklerne bakoversveis da han begynte å synge

Thosebricks, som egentlig heter Tony Alexander Skjevik, begynte eventyret da han lastet opp sin egen låt «Never Fall» på thestream.no.

I de første opptredenene han gjorde i programmet, stod Thosebricks bak DJ-pulten som produsent akkompagnert av sangere, men da det var tid for den avgjørende signeringskonserten, tok 28-åringen fatt på mikrofonen selv.

Artistutviklerne satt måpende igjen og kunne knapt tro sine egne ører.

Thosebricks sikret seg dermed en platekontrakt med Warner Music, via artistutvikler Cato Sundberg fra Donkeyboy.

I midten av oktober var det klart for første livesending i The Stream. Det skulle bli et lite mareritt for 28-åringen. Som om han ikke allerede var nervøs, feilet teknikken da han skulle starte opptredenen.

– Det kom som et lite sjokk. Det var ganske masse tanker som fløy rundt i hodet, uttalte han til TV 2 uka etter.

– Det som skjedde gjorde at jeg ble litt ekstra nervøs, men da jeg først hadde kommet i gang og over kneika og til refrenget, som merket jeg at jeg at «det her synes jeg var litt artig!». Så det gikk jo veldig bra til slutt, fortsatte han.

Det var Sundberg definitivt enig i.

 Artistutviklerne ble tatt på senga da de hørte ham synge første gang

– Du henter deg inn etter en litt vond åpning. Og det talentet du har og det du gjør med låtene du produserer ... Og du synger så kult! Du kommer til å gjøre store ting. Jeg kan garantere det!

Gjennom resten av livesesongen, har Thosebricks fortsatt å imponere med sine egne produksjoner, og har altså sikret seg nok stemmer og strømmer fra folket til å stå i finalen.

Artisten har ikke vært redd for å utlevere seg selv og egne følelser i låtene, som for eksempel da han dediserte en låt til sin avdøde fetter.

I forrige ukes semifinale var det ingen tvil om at artistutviklerne mente finaleplassen er fortjent.

Espen Lind, som egentlig representerer Universal Music, holdt et brennende innlegg om hva han synes om reisen til Thosebricks.

– Av alle artistene her er det vel du som har hatt den mest formidable utviklingen i løpet av konkurransen. Jeg synes du var bra i starten som en litt innadvendt DJ, men da du turte å åpne munnen og begynne å synge dine egne låter og være artist synes jeg at du tok skrittet inn i en større verden og ble noe enda bedre og enda sterkere. Jeg synes du har hatt en helt fantastisk reise i dette programmet og jeg er veldig, veldig glad for at du turte å begynne å synge selv. Det hadde vært en skandale om du ikke hadde gjort det!

Ylva brast i gråt da hun ble signert med Universal

Ylva Olaisen meldte seg på The Stream ved å sende inn en video der hun tolket Adeles «Hometown Glory». Hun havnet i topp 100, som førte henne videre i konkurransen.

Da det var tid for signeringskonserten, valgte Ylva en annen låt av popdronningen, nemlig «Turning Tables».

Opptredenen imponerte så mye at både Sony og Universal ønsket å signere med 16-åringen.

Artistutvikler Espen Lind, som er tilknyttet Universal, klarte til slutt vinne Ylva over til sitt plateselskap etter å ha dratt Beyoncé-sammenligninger.

 Se Ylva synge duett med Vinni

– Jeg synes du er helt fenomenal. Jeg skrev en låt for en del år siden til Beyoncé. Vi spilte den inn i studio i Oslo, og så fikk vi henne til å synge inn låta i sitt studio i New York. Da vi hørte Beyoncé oppå den, hørtes det ut som en superhit. Det er ekte stjernekvalitet. Og det er det samme som jeg hører i deg, sa han til Ylva, som brast i lykkelig gråt av å kunne signere med verdens største plateselskap.

Da det var klart for første livesending, valgte Ylva å tolke Justin Biebers «Let Me Love You».

Det satte samtlige artistutviklere pris på.

– Det var et overraskende valg, men du løste det utrolig bra. Hvis man skulle prøve å beskrive x-faktor, så er det deg. Du trenger ikke en gang si noe, alt du gjør er kult. Veldig bra gjennomført, mente Cato Sundberg.

Lind la heller ikke skjul på at han var imponert over sin egen artist.

– Ylva, du er ganske spesiell. Du er veldig ung, men du har en voksen stemme. Og ikke bare har du en voksen stemme, men når man møter deg og snakker med deg person til person, kan du virke litt stille og sjenert. Men med en gang du går på scenen og musikken begynner, er det noe som skjer. Det er som om noen skrur på en knapp, og så blir du en profesjonell artist, og du blir plutselig ti år eldre. Du har et artistgen!

 Se opptredenen som sikret Ylva platekontrakt

Gjennom livesendingene har Ylva fortsatt å høste lovord fra artistutviklerne – samtidig som seerne altså har stemt henne hele veien til finalen.

Da hun i semifinalen hadde sunget Tori Kellys «Dear No One», haglet rosen fra artistutviklerne.

– Første gang jeg hørte deg synge denne låta, blåste du meg av banen. I dag gjorde du det igjen. Jeg syntes det var utrolig bra! Du er en stjerne og du hører hjemme på den scenen der. Du har alt som skal til. Jeg er så glad for at du meldte deg på The Stream og at vi fikk oppdage deg, sa Marion Ravn.

En stolt Espen Lind fikk også ta ordet i sendingen før finalen.

– Ylva, du har kommet utrolig langt fra første audition. Du har vært god hele tiden, men du blir tryggere og tryggere og flinkere og flinkere for hver uke som går. Du blir mer of mer proff, du tar eierskap til scenen og det er artig å se på deg i dag. Soom Marion sier, du fremstår som en ferdig artist. Du eier hele scenerommet og du får publikum med deg. Jeg er veldig stolt over å ha vært med på starten av det som kommer til å være en lang og fin karriere!

Se finalen i The Stream lørdag klokka 20.00 på TV 2! Du kan se hele sesongen så langt på TV 2 Sumo.