SKAL SPILLE BARBIE: Amy Schumer er stolt av sin egen kropp, noe hun viste da hun stilte opp til Pirellis ærlige kalender i fjor. Hun mener hun er den rette til å spille en annerledes og mer meningsfull Barbie.
SKAL SPILLE BARBIE: Amy Schumer er stolt av sin egen kropp, noe hun viste da hun stilte opp til Pirellis ærlige kalender i fjor. Hun mener hun er den rette til å spille en annerledes og mer meningsfull Barbie. Foto: Pirelli/ Annie Leibovitz

Amy Schumer slår tilbake mot kritikerne som mener hun er for tjukk til å spille Barbie

Amy Schumer (35) mener nett-trollene beviser at hun er perfekt til rollen som Barbie.

Det vekket oppsikt lørdag da det ble kjent at komikeren Amy Schumer (35) er i forhandlinger om hovedrollen i Sonys første film om leketøygiganten Mattels barbieunivers.

Schumer skal, ifølge Deadline, nemlig spille en barbiedukke, og kritikken har haglet om at Schumer ikke er slank eller vakker nok til å spille den ikoniske leketøysdukka.

Det har dukket opp bilder av retusjerte, tjukke barbiedukker, og folk lirte av seg det ene verre enn det andre.

«Når jeg tenker på Barbie, så tenker jeg vakker og tynn. Amy Schumer representerer ikke de kvalitetene», skriver en.

«Nå som Amy Schumer skal spille Barbie, er jeg mer sikker på at drømmen min skal gå i oppfyllelse, nemlig å se Opra Winfrey som den neste Spiderman», skriver en annen.

Spiller utstøtt barbie

KOMMENDE BARBIE: Amy Schumer skal spille en litt annerledes Barbie i Sonys nye prosjekt.
KOMMENDE BARBIE: Amy Schumer skal spille en litt annerledes Barbie i Sonys nye prosjekt. Foto: Jordan Strauss

Nå har Amy Schumer svart på det overdrevne engasjementet i sosiale medier, og hun mener kritikken bare bekrefter at hun er den rette til å spille Barbie – en mer meningsfylt Barbie enn det vi er vant til å se.

Filmen skal ifølge Deadline nemlig handle om en Barbie som blir utstøtt fordi hun ikke helt passer inn blant de andre dukkene. Hun reiser ut i den virkelige verden, og finner ut at ekte skjønnhet kommer innenfra. Deretter drar hun tilbake til Barbieland for å redde resten av barbiene.

– Jeg vil takke dem for at de gjør det så klart at jeg er et godt valg. Det er akkurat slik respons som forteller deg at noe er galt i kulturen vår, og at vi må jobbe sammen for å endre den. Alle som noen gang har blitt mobbet eller som har hatt lav selvtillit – jeg kjemper for dere, for oss. Og jeg vil at dere kjemper for dere selv også! skriver Schumer i innlegget på Instagram.

Stolt av kroppen sin

Hun skriver også at hun vet selv at hun ikke er tjukk, og at hun er fornøyd med – og stolt av – sin egen kropp.

– Jeg er sterk og stolt av hvordan jeg lever livet mitt, sier det jeg mener og kjemper for det jeg tror på, og jeg er så heldig å gjøre det med folk jeg elsker, skriver komikeren.

– Når jeg ser meg selv i speilet, så vet jeg hvem jeg er. Jeg er en god venn, en søster, datter og kjæreste. Jeg er en kul komiker som opptrer på arenaer i hele verden, som lager tv, filmer og skriver bøker, og jeg er fryktløs, sier Schumer.

Hun forteller deretter at hun synes synd på de som må ty til nett-hat.

– Takk til alle for de snille ordene og støtten, og min dypeste sympati til nett-trollene, som har det mye verre enn vi noen gang vil skjønne.

Very very honored to be nominated for 2 Grammys and to be considered to play an important and evolving icon. Is it fat shaming if you know you're not fat and have zero shame in your game? I don't think so. I am strong and proud of how I live my life and say what I mean and fight for what I believe in and I have a blast doing it with the people I love. Where's the shame? It's not there. It's an illusion. When I look in the mirror I know who I am. Im a great friend, sister, daughter and girlfriend. I'm a badass comic headlining arenas all over the world and making tv and movies and writing books where I lay it all out there and I'm fearless like you can be. Thanks to everyone for the kind words and support and again my deepest sympathy goes out to the trolls who are in more pain than we will ever understand. I want to thank them for making it so evident that I am a great choice. It's that kind of response that let's you know something's wrong with our culture and we all need to work together to change it. Anyone who has ever been bullied or felt bad about yourself I am out there fighting for you, for us. And I want you to fight for yourself too! We need to laugh at the haters and sympathize with them. They can scream as loud as they want. We can't hear them because we are getting shit done. I am proud to lead by example. "I say if I'm beautiful, I say if I'm strong. You will not determine my story. I will" #thegirlwiththelowerbacktattoo

Et bilde publisert av @amyschumer

– Det beste som har skjedd for Barbie

The Guardians kommentator mener, i motsetning til kritikerne, at Schumer er «det beste som noen gang har skjedd for Barbie»:

– Schumers rolle kan bety at vi får en Barbie-rolle som hever seg over leketøydukkas heller billige bakgrunn. Schumer har en sunn, kvinnelig innspilling som Mattel prøver å bevege seg mot, som da de lansere barbiedukker med mer kurver tidligere i år. Og den amerikanske skuespilleren får introdusert seg selv for et yngre publikum, som kanskje ikke ville oppdaget henne ellers. Alle vinner, skriver kommentatoren Ben Child.

Noen få har også tatt til sosiale medier for å støtte Schumer.