Fredag er det semifinale i The Stream på TV 2. Da skal Ylva, Skei & PT og Thosebricks kjempe om to finaleplasser.

Da skal The Stream-deltakerne synge med kjente artister.

Ylva skal samarbeide med Vinnie fra Paperboys, Skei & PT skal synge med Katastrofe, mens Thosebricks skal opptre sammen med Chris Holsten.

I semifinalen skal også artistene fremføre den låten som de lastet opp på thestream.no som deres første bidrag i konkurransen.

Ylva synger med Vinni: – Han er ufattelig flink!

Ylva Olaisen (16) skal synge Paperboys-låten «Find My Way» sammen med den ene halvparten av rapduoen, Øyvind «Vinni» Sauvik (40).

– Det blir dritkult, er Ylvas første reaksjon når TV 2 spør henne om duetten.

– Jeg synes han er ufattelig flink og en utrolig fet artist. Jeg tror det blir et godt samarbeid, vi er begge to inne i dette og har troen på det vi gjør. Og så har jeg hatt lydprøve med ham, og det blir kjempegøy, fortsetter hun.

Se video av Ylva og Vinnis første møte i toppen av saken.

Selv om hun gleder seg til samarbeidet, innrømmer hun at hun kjenner på nervene før fredagens direktesendte semifinale. Der skal hun også synge Tori Kellys «Dear No One».

– Åh, med tanke på at jeg skal gjøre litt flere numre nå og lære meg nye sanger, så blir man litt nervøs. Vi er så få igjen, og det gjør meg også nervøs. Men jeg tenker at jeg må prøve å gjøre som jeg alltid gjør; å bare synge og ikke tenke for mye. Jeg må prøve å kose meg. Det er da det blir best!

Ylva forteller at hun aldri hadde turt å tenke tanken på å nå så langt som til semifinalen da hun meldte seg på. Nå sikter hun seg inn på en finaleplass.

– Det ville betydd utrolig mye å gå videre til finalen. The Stream er så viktig for meg på så mange plan, og har hjulpet meg ekstremt mye. Da jeg meldte meg på hadde jeg vært lei meg en periode, og følte at det ikke kom til å skje noe stort med sangen. Jeg trengte å komme meg vekk. Så kom The Stream og ga meg platekontrakt, og nå er jeg i semifinalen, sier hun.

GJESTEARTIST: Vinni. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures
GJESTEARTIST: Vinni. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures
SEMIFINALIST: Ylva Olaisen. Foto: Thomas Reisæter/TV 2
SEMIFINALIST: Ylva Olaisen. Foto: Thomas Reisæter/TV 2

Skei & PT skal synge med forbildet sitt

I semifinalen skal Skei & PT synge «Holde rundt deg» sammen med Petter Kristiansen (27), alias «Katastrofe». Duoen fra Steinkjer har skrevet egne vers til låten.

– Det er en av Katastrofes låter, som er et par år gammel. Den er litt mer alvorlig en mange av de andre låtene hans, og den handler om mobbing. Vi er selv veldig engasjerte i å stå opp mot mobbing, sier Kristoffer Skei (28) og Per Thomas Holtan (27), som er MOT-ambassadører.

Skei & PT forteller at de ser opp til Katastrofe og hans musikk.

– Vi har fulgt musikken hans i mange år. Han er en veldig hyggelig fyr og veldig jordnær. Vi tror det blir veldig bra på fredag. Katastrofe er en flink liveartist og skriver fengende låter, og det er en god kombinasjon, sier de.

Duoen kjenner på nervene før fredagens semifinale.

– Det er mer nervøsitet og press nå. Finaleplassen ligger rett foran oss, og det vil bety alt om vi kommer videre. Vi har ofret så mye i høst og forlatt både samboere og barn, så vi må bare komme til finalen, sier de.

I semifinalen skal de også synge audition-låten «Bensin», som var den låten de først lastet opp på thestream.no.

GJESTEARTIST: Katastrofe. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures
GJESTEARTIST: Katastrofe. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures
SEMIFINALIST: Skei & PT. Foto: Thomas Reisæter/TV 2
SEMIFINALIST: Skei & PT. Foto: Thomas Reisæter/TV 2

Thosebricks har tilbrakt hele uka i studio

Tony Alexander Skjevik (28), som går under artistnavnet Thosebricks, skal dele scenen sammen med Chris Holsten (23). Sammen skal de fremføre Holstens nye låt, «Here We Go Again».

– Jeg tror det blir veldig gøy. Han er en artig type som er veldig kul på scenen. Det er fint å kunne opptre med noen som har god erfaring. Jeg kan helt sikkert lære noen triks av ham, sier Thosebricks til TV 2.

I semifinalen skal Thosebricks også fremføre audition-låten «Never Fall», som var den første låten han lastet opp på thestream.no.

Med to låter som skal øves inn, har det vært en travel uke for Thosebricks.

– Nervene begynner å komme nå. Jeg har mye tekst som skal øves inn, så det er det som bekymrer meg mest. Det har ikke vært mye fritid denne uka, og jeg har konstant sittet i studio og jobbet, sier han.

28-åringen som er fra Åsnes i Hedmark, forteller at han både gleder og gruer seg til fredagens semifinale.

– Jeg er veldig spent på om jeg kommer videre eller ikke, så det er utrolig nervepirrende. Jeg har virkelig lyst til å nå finalen, så jeg skal gi 110 prosent, sier han.

GJESTEARTIST: Chris Holsten. Foto: Instagram/chrisholsten
GJESTEARTIST: Chris Holsten. Foto: Instagram/chrisholsten
SEMIFINALIST: Thosebricks. Foto: Thomas Reisæter/TV 2
SEMIFINALIST: Thosebricks. Foto: Thomas Reisæter/TV 2

Se semifinalen av The Stream på TV 2 fredag klokken 20.00. Du kan se alle tidligere episoder på TV 2 Sumo.