KJENT SKUESPILLER: Evan Rachel Wood på filmfestival i 2014.
KJENT SKUESPILLER: Evan Rachel Wood på filmfestival i 2014. Foto: Stella Pictures.

«Westworld»-stjernen forteller om voldtekt i åpent Twitter-brev

Skuespiller Evan Rachel Wood (29) ble seksuelt misbrukt to ganger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Westworld»-skuespilleren Evan Rachel Wood åpner seg om de vonde opplevelsene fra fortiden.

Under et intervju med Rolling Stone denne måneden, innrømmet 29-åringen at hun hadde blitt både fysisk, psykisk og seksuelt misbrukt, men noe mer ville hun ikke fortelle.

Sendte brev til journalist

Etter intervjuet valgte Wood derimot å sende et brev til journalisten, hvor hun utdypet misbruket.

«Jeg har blitt voldtatt. Av en som sto meg nær mens vi var sammen. Og ved en annen anledning, av eieren av en bar.», forteller Wood i brevet, som hun selv har postet på Twitter.

«Jeg mener at vi lever i en tid hvor folk ikke kan være stille lenger. Ikke slik det står til i verden med fordommer og sexisme.», fortsetter hun i brevet.

Redd for å ikke bli trodd

Skuespilleren har ikke villet fortelle om misbruket tidligere, fordi hun ikke vil stå frem med en «grinehistorie» om seg selv. Hun var også redd for å ikke bli trodd.

Hun forteller om en vanskelig tid etter voldtektene, og hvordan hun har prøvd å ta livet av seg etter hendelsene. Hun slet med skyldfølelse etter misbruket, og har først nå forstått at det absolutt ikke var hennes feil.

«Jeg trodde det var min feil og at jeg burde ha kjempet mer imot, men jeg var redd. Det er mange år siden og jeg vet selvfølgelig nå at ingenting av dette var ok. Dette var før jeg prøvde å ta livet mitt, og jeg er sikker på at det var en av grunnene til det.», skriver hun.

Wood tror sårbarheten hennes er et resultat av seksualiteten. Skuespilleren merket at hun var tiltrukket av kvinner allerede som femåring, og kom ut som biseksuell i 2011, skriver People.

SPILLER HOVEDROLLE: Evan Rachel Wood i rollen som Dolores Abernathy i TV-serien Westworld. Foto: Stella Pictures.
SPILLER HOVEDROLLE: Evan Rachel Wood i rollen som Dolores Abernathy i TV-serien Westworld. Foto: Stella Pictures.

Hun har vært forlovet med Marilyn Manson. Et forhold som fikk mye oppmerksomhet i media. De to ble sammen i 2007, og hadde et av og på-forhold til 2010.

Imponerende karriere

I 2012 giftet hun seg med den britiske skuespilleren Jamie Bell, og de to fikk en sønn sammen. Wood og Bell ble separert etter to år.

Evan Rachel Wood slo gjennom med filmen «Thirteen» i 2003, og ble nominert til en Golden Globe for skuespillerprestasjonen. Hun spiller også i TV-serien «True Blood», hvor hun har rollen som vampyrdronningen Sophie-Ann.

Den siste tiden har vi sett henne i en av årets store HBO-satsinger «Westworld». Hun spiller en av hovedkarakterene som Dolores Abernathy i serien.