De fleste av oss bestiller ferier selv på nettet, men fortsatt kan reiseekspertene noen triks menigmann ikke kan. Her er de viktigste.

Aldri på mandag

– Det er faktisk hundre kroner dyrere per billett dersom billetten er bestilt på en mandag. Det viste en undersøkelse Finn.no gjorde, forteller Toril Moland som er redaktør for magasinet Reiselyst.

Forklaringen er at søkermotoren registrerer hvor mange som er inne og søker på reise. Når det er mange på, går prisene opp automatisk.

Bestill ferie i godvær

Molands beste tips for å bestille ferie, er å gjøre det når det er sol ute.

– Folk flest bestiller ferie de dagene det er dårlig vær, derfor er det lurt å bestille når det er strålende sol, forklarer hun.

Januar er kanskje den tøffeste vintermåneden, og det er også den måneden flest nordmenn bestiller sommerferie.

– Jeg anbefaler å begynne litt før. Men du må ikke begynne for tidlige heller, for rett etter sommerferien skrus prisene opp, hevder reiseeksperten.

Noen ganger kan det lønne seg å vente lenge.

– Generelt er det dyrere jo nærmere avreise du bestiller. Unntaket er upopulære reisemål. De kan bli veldig billig rett før avreise. Så hvis du er fleksibel på hvor du reiser, kan du godt vente med å bestille, råder Moland.

Lur reise-app

Det er tydeligvis mye å tenke på for å finne de billigste billettene. Men Moland har funnet en app som kan være god hjelp.

– Appen hopper.com er veldig lur. Det er en kanin som hjelper deg å velge de mest lønnsomme reisedagene. Hvis du har valgt en dyr dag, tipser den deg om at det er billigere å dra f.eks. fire dager seinere, forklarer hun.