I denne ukas The Stream skal de fire gjenværende artistene dedisere låta de spiller til noen som betyr noe for dem.

For Tony Alexander Skjevik (28), som går under artistnavnet Thosebricks, var valget enkelt. Fredagens låt, «Save me», synger han for fetteren Jonny, som døde av epilepsi for tre år siden.

Jonny ble bare 21 år gammel.

– Jeg skrev sangen den kvelden han gikk bort. Den er litt trist, den historien der. Bestefaren vår hadde gått bort tre uker tidligere. Jeg var helt tom innvendig, og hadde felt så mange tårer. Jeg klarte ikke felle flere, selv om jeg var helt fra meg. Jeg satte meg i studio noen minutter etter at jeg fikk beskjeden, sier han til TV 2.

Se Thosebricks fortelle om fetteren i videoen ovenfor.

Skrev låta på 15 minutter som en unnskyldning til Jonny

Låta, som allerede ligger ute på Spotify, ble til på 15 minutter.

– Det var en måte å få ut tårene på. Og teksten kom bare så lett til. Det bare rant ut.

Fordi Skjevik hadde et travelt liv på grunn av musikken, hadde han og fetteren sjelden kontakt. Det ble bakteppet for teksten i «Save me».

– Save me handler om meg selv som skriker ut til Jonny og unnskylder for den jeg har vært. «Hvorfor skal du dra fra meg nå? Og hvorfor skal det være sånn at du skal måtte dø for at jeg skal lære å kjenne meg selv?».

Artisten hyller fetteren, som han mener var helt motsatt av ham selv.

– Han var alt jeg ikke turte å være. Han var ikke sjenert i det hele tatt. Han turte å gå bort til tilfeldige mennesker og gå og hilse på dem. Han tok var på folk rundt seg. Nå prøver jeg å være mer som ham, og ta mer kontakt med mennesker, for jeg har vært motsatt. Så han har lært meg utrolig mye.

Var fosterhjemsbarn: – Fikk ut aggressiviteten gjennom musikk

For Thosebricks har musikken betydd mye, og den har alltid fungert som terapi.

– Jeg har hatt et ganske tøft liv og hatt behov for å få ut følelsene mine. Da jeg var liten var jeg veldig aggressiv og vanskelig å ha med å gjøre. Jeg hadde flyttet fra det ene fosterhjemmet til det andre, og hadde en stri oppvekst, forteller han.

Se Thosebricks synge «Going Home»:

– Men så fant jeg musikken i tenårene. Da jeg var 15-16, begynte jeg å skrive tekster, synge litt og spille gitar. Siden da har jeg aldri vært aggressiv, eller den typen jeg var før. Jeg har klart å få ut det negative i tekster og musikk i stedet. Det er en befrielse for meg å skrive låter, fortsetter artisten.

– Betyr mye å stå på scenen fredag

Nå er det en plass videre i The Stream som er hovedfokuset til Thosebricks. Uansett om han skulle gå videre i løpet av fredagskvelden eller ei, er han mer enn glad for at han har nådd helt til topp fire.

– Det er helt vilt! Det er så liten tid i løpet av en uke, man skal produsere låter og gjøre mye annet, så jeg har nesten ikke rukket å sette meg ned og la det gå opp for meg ... Men jeg er utrolig takknemlig for at jeg har fått komme så langt, og jeg håper at jeg kommer videre. Jeg har så lyst til å vinne dette! Det hadde betydd mye for meg. Men bare det å komme så langt som dette, og kunne gjøre låta til Jonny, det betyr så mye for meg, å kunne gi ham noe. Han var på mange måter min største fan opp gjennom hele livet.

  • Se hvordan det går med Thosebricks og de andre artistene i The Stream fredag klokka 20.00 på TV 2.