PUS FLYTTER HJEM IGJEN: Fluffys eier Lena Devik er funnet etter 13 år. 
PUS FLYTTER HJEM IGJEN: Fluffys eier Lena Devik er funnet etter 13 år.  Foto: Foto: Dyrebeskyttelsen i Kristiansand og privat

Katten Fluffy forsvant for 13 år siden – nå har han dukket opp 350 kilometer hjemmefra

Familien Devik på Fetsund fikk en svært uventet telefon denne helga – og skal snart gjenforenes med Fluffy.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi har hørt mange historier om katter som forsvinner og dukker opp igjen på magisk vis – men Fluffy (16) sin historie er helt spesiell.

Den tigerfargede katten forsvant nemlig hjemmefra for hele 13 år siden, til matmor og barnas store fortvilelse.

De lette lenge etter katten, som var dypt savnet. Etter hvert trodde de at katten kanskje var tatt av reven, da den ikke vendte hjem igjen.

Fikk en uventet telefon

Fredag kveld fikk familien på Fetsund i Akershus imidlertid en telefon som endret på alt.

– Det er helt utrolig! Dyrebeskyttelsen i Kristiansand ringte meg i går kveld og lurte på om jeg hadde mistet en katt. Jeg ble veldig overrasket og forklarte at jo, en gang for veldig, veldig lenge siden, forteller Lena Devik (45) til TV 2.

Det viste seg at noen hadde funnet en forkommen katt, som de tok vare på i tre-fire uker. De ønsket å sjekke denne hos veterinæren, og da fant dyrelegen en tatovering i øret på katten. For noen år siden var det ikke vanlig med chip på katter, men de fikk noen ganger tatovert inn et tall som kan sjekkes opp mot eier.

Sto registrert på eier

Dyrebeskyttelsen i Kristiansand fant, til sin overraskelse, en eier registrert hele 350 kilometer unna.

– Vi syntes det var litt utrolig, så vi sjekket det flere ganger – selv om tallene i øret var veldig tydelige, forteller Arnfrid Robstad i Dyrebeskyttelsen til TV 2.

FLUFFY: Kattepusen Fluffy skal hjem til Fetsund. Foto: Dyrebeskyttelsen i Kristiansand
FLUFFY: Kattepusen Fluffy skal hjem til Fetsund. Foto: Dyrebeskyttelsen i Kristiansand

Men mer utrolig skulle det bli. Det var vanskelig å få tak i eieren, som både hadde fått nytt telefonnummer og flyttet til et nytt sted.

– Så fikk vi høre at den forsvant for hele 13 år siden. Vi har aldri hørt om lignende! forteller Robstad til TV 2.

Da Devik fikk se bildene, var hun ikke i tvil – det var deres kjære Fluffy som var dukket opp igjen!

Gjenforenes søndag

Søndag skal den overraskede familien gjenforenes med katten. Pusen skal hentes på Sørlandet og tas med hjem til Fetsund. Barna, som sørget over katten sommeren 2003, har nå blitt voksne, og er i slutten av tenårene og i starten av 20-årene.

– Vi har ikke hatt katt de siste årene, så nå har vi kjøpt inn det Fluffy trenger. Det blir veldig koselig å endelig få han hjem igjen. Vi lurer fælt på hvor han har vært alle disse årene! sier Devik.

Robstad forteller at katten er sunn og frisk, men at den virker litt tynn. Takket være at katten var ID-merket, kan den nå endelig vende hjem igjen. Nå vil de gjerne ha tips som kan avsløre hvor katten har oppholdt seg de siste årene.

– Dette er et mysterium som vi ønsker å finne ut av! sier Robstad i Dyrebeskyttelsen.