Her er høydepunktene fra årets Jakten-sesong

Årets sesong av Jakten på kjærligheten har bestått av trekantdrama, friere som trakk seg, et tidlig kyss og en bonde som sendte hjem to friere på én gang.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I høst har TV-seerne fulgt bøndene Martin Vågsæter (23), Axel Tobias Sanderud (44), Sondre Stubrud (29) og Audun Øygard (40) i den 13. sesongen av Jakten på kjærligheten.

Mandag klokken 20.00 sendes sesongens siste episode på TV 2, og da får seerne vite hvordan det går med parene i dag. Er alle kjærester, eller endte det med vennskap for noen av parene?

Se en smakebit fra sesongens siste episode i toppen av saken.

Sammen med programleder Katarina Flatland (27) mimrer bøndene og frierne tilbake til deres beste øyeblikk i Jakten på kjærligheten. Da deler Audun og Marte et romantisk øyeblikk som skjedde ei natt.

Her er noen av de andre høydepunktene fra årets sesong, som har bydd på sterke følelser og mye romantikk:

Tidlig første kyss

Martin Vågsæter (23) og Dorothea Bang Juliussen (22) sto for sesongens første kyss.

Kysset kom tidlig i sesongen, da Martin hadde tre friere igjen på gården sin i Stranda på Sunnmøre.

Etter kysset fortalte Martin at han følte at stemningen mellom ham og Dorothea hadde endret seg.

– Det har blitt litt mindre venne-stemning og litt mer prat om følsomme ting, sa Martin.

Dorothea innrømte allerede da at hun var forelsket i Martin.

Trekantdrama

Etter kysset med Dorothea, ble det klart at Martin hadde sterke følelser for to av sine friere. Han hadde blitt forelsket i både Dorothea og Silje Westgård (22).

– Det var en kjempeekkel følelse. Jeg trodde ikke at det skulle bli så ille. Det var helt forferdelig å like to jenter så mye og ikke vite hvem jeg ville fortsette med. Begge hadde mye ved seg som jeg likte, sa Martin til TV 2.

Martin brøt ut i gråt før han måtte velge mellom Dorothea og Silje. Jakten-bonden valgte til slutt Dorothea.

To friere trakk seg

Bonden Sondre Stubrud (29) opplevde at to av frierne som besøkte gården hans i Øyer i Gudbrandsdalen valgte å trekke seg fra programmet.

Da Sondre egentlig skulle ta et valg mellom de tre frierne som sto igjen, avbrøt Ingvild Bergum Berget (27). Hun fortalte til Sondre at hun følte at de hadde utviklet et vennskapsforhold istedenfor et romantisk forhold, og at hun derfor ønsket å reise hjem.

Da Sondre skulle gjøre sitt siste valg, ble det klart at også Marit Nordbø (26) også ønsket å reise hjem, siden hun ikke følte at det var noen romantiske følelser mellom dem.

Senere fortalte Sondre at han tidlig hadde fått følelser for Katrina Davis (28), som var den frieren som han valgte til slutt.

Sendte hjem to friere på én gang

Bonden Axel Tobias Sanderud (44) overrasket alle da han sendte hjem alle frierne utenom favoritten Gro Langnes (36) tidligere enn planlagt.

Både Nina Kaspersen (44) og Camilla Thysnes (40) måtte forlate gården på Singsås i Trøndelag dagen før Axel Tobias egentlig skulle ta valget.

Axel Tobias fortalte frierne at han hadde fått sterkere følelser for Gro enn for de andre, og at han ikke ønsket at Nina og Camilla skulle bli værende på gården og få falske forhåpninger.

Axel Tobias og Gro fortalte hverandre tidlig i gårdsuka at de var betatt av hverandre, og da de reiste på ferietur sammen innrømte de at de var forelsket.

Flørtet med alle frierne

Bonden Audun Øygard (40) begynte tidlig å flørte med sine friere. Allerede på gruppedate med sine seks friere på Hoel gård viste han seg fra sin romantiske side. Bonden fra Valdres tok blant annet med frierne til «klinebenken» på gården.

Audun fortalte til TV 2 at han gruet seg til å se seg selv flørte på TV.

– Jeg har ikke peiling på flørting. Jeg har lite erfaring på det området, så jeg synes det er vanskelig. Men man må jo bare prøve. Det er vanskelig nok å flørte til vanlig, og når det er TV-kameraer til stede, så blir det enda verre, sa Audun.

Utover gårdsuka fortsatte Audun flørtingen med alle sine friere. Det første kysset kom mot slutten av gårdsuka med Marte Flemmen Berg (31), som var den frieren han valgte til slutt.

Katarina: – Sesongen har vært over all forventing

Over 450.000 seere har fulgt den 13. sesongen av Jakten på kjærligheten.

Programleder Katarina Flatland (27) beskriver årets sesong som svært følelsesladd.

– Både bønder og friere har bydd mye på seg selv. Denne sesongen har vært over all forventning, sier hun.

TV 2 søker nå bønder til en ny sesong av Jakten på kjærligheten. Her kan du melde deg på neste sesong av Jakten på kjærligheten: Klikk her og fyll ut skjemaet.

Se flere videoer med høydepunkter fra årets sesong:

Se siste episode av Jakten på kjærligheten på TV 2 mandag klokken 20.00, hvor du får vite om parene finner kjærligheten til slutt.

Du kan se alle episodene fra hele sesongen på TV 2 Sumo.

Lik TV 2 Underholdning på Facebook