Lørdag kveld var det klart for den aller siste sendingen av Skal vi danse 2016.

Markus Bailey (24), Raylee (19) og Eilev Bjerkerud (27) danset seg helt til finalen, men det var Eilev som trakk det lengste strået og gikk helt til topps.

Stemmerekord

Tre av dommerne holdt en knapp på Markus som årets vinner, men seerne var uenige. Under kveldens sending ble det ny stemmerekord i Skal vi danse.

Se vinner-intervjuet med God kveld Norge nederst i saken!

– Jeg er mer fornøyd med Skal vi danse-seieren enn Farmen seieren. Dette er helt rått, sier Eilev som får kyss og klem av både mamma og pappa på parketten som nå er dekket av konfetti.

– Det har vært en sinnsyk dag! Jeg har grått så mye og det har vært skikkelig emosjonelt.

Hvordan føles det å stå i finalen med kompisen Markus?

– Det var drømmen og målet fra dag én.

Også dansepartner Nadya er overveldet over seieren.

– Det har vært så gøy å danse med Eilev. Han startet uten noen erfaring, men har virkelig blomstret, sier den profesjonelle danseren.

Eilev mottar årets dansepokal i Nydalen til full jubel og stående applaus fra publikum. Han vinner nok en konkurranse, og enda en bil. Eilev vant nemlig Farmen i fjor.

– Han er så vill, han er en så bra kar. Det er absolutt fortjent, sier Markus Bailey.

Skyhøyt nivå i finalen

Alle de tre deltakerne imponerte dommerne med hver sin jive og showdans. Tidligere i sesongen har vi sett 12 norske kjendiser svinge seg på parketten i håp om å nå toppen. Men etter at Raylee røk ut, var det Eilev og Markus som endte opp i superfinalen.

Idol-programleder Markus Bailey, Farmen-vinner Eilev Bjerkerud, artist Raylee, programleder og komiker Alex Rosén (48), tidligere skihopper Roger Ruud (57), artiste Petter «Katastrofe» Kristiansen (27), moteblogger Camilla Pihl (35), «Iskrigerne»-hockeyspiller Glenn Jensen (28), tidligere langrennsløper Kristin Størmer Steira (35), tidligere snøbrettkjører Stine Brun Kjeldaas (41), artist Jenny Jenssen (52) og værsjef Eli Kari Gjengedal (45) har alle vært en del av konkurransen.