SLUTTER: Cathrine Fossum forlater TV 2 og jobben som programleder i God morgen Norge til jul. Hun begynner i ny jobb i januar. FOTO: ANTON SOGGIU/TV 2
SLUTTER: Cathrine Fossum forlater TV 2 og jobben som programleder i God morgen Norge til jul. Hun begynner i ny jobb i januar. FOTO: ANTON SOGGIU/TV 2 Foto: Anton Soggiu

Cathrine Fossum (38) slutter i TV 2: – Det har vært et eventyr

TV-profilen begynner i ny jobb i januar.

Etter ti år i kanalen har God morgen Norge-programleder Cathrine Fossum (38) valgt å slutte i TV 2.

– Det har ikke vært et enkelt valg å ta. TV 2 har vært mer enn en arbeidsplass for meg, det har vært en del av identiteten min. Jeg vil alltid ha en del av hjertet mitt i TV 2, sier Cathrine Fossum til TV2.no.

– Et eventyr

I løpet av sin fartstid i kanalen har hun vært med på oppstarten av TV 2 Nyhetskanalen, utviklet debattprogrammet Underhuset, ledet kanalens hovedsendinger og valgsendinger og vært programleder i God sommer Norge og God morgen Norge.

– Det har vært et eventyr, sier Fossum.

PROGRAMLEDERPAR: Cathrine Fossum har siden høsten 2015 vært Peter Bubreskos programledermakker i God morgen Norge.
PROGRAMLEDERPAR: Cathrine Fossum har siden høsten 2015 vært Peter Bubreskos programledermakker i God morgen Norge. Foto: Anton Soggiu

Ikke en del av regnestykket

Til tross for at TV 2 nå er inne i en omstillingsprosess, gjør hun det klart at dette ikke har noen sammenheng med valget hun har tatt.

– Har du fått tilbud om sluttpakke?

– Nei, jeg ble ikke tilbudt sluttpakke, så det har ikke vært en del av regnestykket mitt. Jeg tenkte at dette var en så spennende mulighet at jeg ikke kunne takke nei, sier Cathrine Fossum.

Nye utfordinger

Etter nyttår har TV-profilen takket ja til å bli kommunikasjonssjef i Rema 1000, og sier hun ser fram til å bryne seg på nye utfordringer.

– Først skal jeg jobbe sammen med verdens beste gjeng i God morgen Norge i tre måneder til, og etter jul åpnes et nytt kapittel. Det skal bli veldig spennende å jobbe i en av Norges største bedrifter, og jeg gleder meg til å ta fatt på nye arbeidsoppgaver og bli kjent med nye flinke folk i Rema 1000, avslutter Fossum

Ønsker lykke til

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække, som nylig var Fossums sjef i God morgen Norge, synes det er vemodig at programlederen slutter.

– Jeg er lei meg for at Cathrine slutter i TV 2. Hun er en dyktig journalist, og har vært en flott profil og en viktig programleder i TV 2. Jeg ønsker henne lykke til på veien videre, sier Solbrække.