SKILLER SEG: Etter 12 år går Angelia Jolie og Brad Pitt fra hverandre. Dette bildet er fra 2014. Foto: Stella Pictures.
SKILLER SEG: Etter 12 år går Angelia Jolie og Brad Pitt fra hverandre. Dette bildet er fra 2014. Foto: Stella Pictures. Foto: i-Images, PacificCoastNews

Drittkastingen er i gang: Full krig mellom Brad og Angelina

Flere milliarder og omsorgsretten til seks barn står på spill i skilsmisseoppgjøret mellom Brad Pitt og Angelina Jolie.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ettermiddag ble det kjent at Angelina Jolie (41) har søkt om skilsmisse fra Brad Pitt (52), etter 12 år sammen.

Årsaken skal være at hun vil skilles av hensyn til barna, og i skilsmissepapirene, som er lekket til pressen onsdag morgen, går det frem at Jolie søker om omsorgsretten for de seks barna.

Det er også mye penger som står på spill, og Forbes har estimert at superparet har tjent hele 555 millioner dollar (4,6 milliarder norske kroner) siden 2004.

Brad har stått for de aller største inntektene, omtrent dobbelt så mye som Angelina Jolie, i den perioden de har vært gift.

ANGELINAS SIDE: VIL BESKYTTE BARNA

SØKER OM SKILSMISSE: Angelina Jolie. Foto: Stella Pictures.
SØKER OM SKILSMISSE: Angelina Jolie. Foto: Stella Pictures. Foto: Mandatory Byline: Juan Rico/FAME

Gjennom sin advokat, sa Jolie at hun ville ha skilsmisse for «familiens helse sin skyld». I skilsmissepapirene står det at Jolie og Pitt har «uforenelige forskjeller».

Ifølge TMZ er Jolie rasende på måten Pitt behandler barna, og det er grunnen til at hun nå vil avslutte ekteskapet. Kilder nær Jolie skal ha det til at Pitt har fått et stort forbruk at hasj og alkohol, i tillegg til et problem med å kontrollere sinnet. Hun mener at han skal ha blitt farlig for barna.

Pitt og Jolie: Dette vet vi om skilsmissen

  • Ifølge skilsmissepapirene ble paret separert 15. september i år, og årsaken skal være «uforenelige forskjeller».
  • Angelina Jolie har bedt om «physical custody» for barna. Det betyr at hun ber om at det er hun som skal ta vare på barna i hverdagen og ha foreldreretten til barna.
  • Jolie har bedt om at hun og Brad Pitt deler det juridiske ansvaret for barna. Det betyr at begge har like mye å si når det gjelder skolegang, medisiner og lignende.
  • Paret skal dele på utgiftene under skilsmissen.
  • Skilsmissen behandles av en domstol i Los Angeles, og Angelina Jolie har hyret stjerneadvokaten Laura Wasser.
  • Ifølge Forbes har paret tjent til sammen 4,6 milliarder kroner i tiden de har vært sammen – Pitt dobbelt så mye som Jolie.

Ifølge Page Six skal også noe av grunnen være at Brad Pitt skal ha hatt et forhold til med-skuespilleren Marion Cotillard (40), mens de spilte inn kigsdramaet Allied i London i fjor. Samme side mener at Pitt har festet hardt med prostituerte.

TMZs kilder mener derimot at saken ikke har noen involvert tredjepart – at det kun handler om hensynet til barna.

Uansett – ved å kreve aleneomsorg for barna, og oppgi «uforenelige forskjeller» i skilsmissepapirene, setter hun Brad Pitt som pappa i et dårlig lys.

BRAD PITTS SIDE: FØLER SEG SVERTET

FØLER SEG SVERTET: Brad Pitt. Foto: Stella Pictures.
FØLER SEG SVERTET: Brad Pitt. Foto: Stella Pictures. Foto: Mandatory Byline: Juan Rico/FAME

Etter at de skilsmissen ble kjent, har Brad Pitt kun kommet med én offisiell kommentar, og det er denne:

– Jeg er veldig lei meg for dette, men det som betyr mest for meg nå, er å ta vare på barna våre. Jeg ber pressen om å ta hensyn til dem i denne vanskelige tiden, sier Pitt i en uttalelse til People.

Men mer uoffisielt har han mer å si, om vi skal tro TMZ:

– Hun har akkurat startet et helvete!

Pitt mener nemlig at Angelina nå har gjort tilværelsen til barna veldig mye verre, ettersom familien nå er gjort til paparazzi-fotografenes yndlingsobjekter. Han mener dette blir spesielt forsterket av alle historiene om rusmisbruk som han mener Jolie har plantet i mediene.

TMZs kilder nær Brad Pitt står hardnakket fast ved at han aldri har gjort noe mot barna, og mener at han har tryglet Jolie om å behandle skilsmissen «som voksne folk».

Ifølge TMZ vil Brad Pitt kjempe for å få delt omsorg for barna.