Slik laget Tid for hjem et plassbygget kjøkken med integrerte møbler

FØR: Kjøkkenavdelingen. 
ETTER: Kjøkkenavdelingen. 
FØR: Oppholdsrommet. 
ETTER: Oppholdsrommet. 
NÅ: Barnevennlig peisovn og avdeling mot kjøkken. 
NÅ: Godt med sitteplasser i den koselige karnappen. 
NÅ: Trivelig sofa og ekstra sitteputer i hyllen.
NÅ: Glassvegg mellom kjøkken og stue. 
NÅ: Detalj av blomsteroppheng i karnapp. 
NÅ: Lys og fin kjøkkeninnredning. 
^
Sjekk ut programleder Kjerstis prosjektblogg, og se før- og etter-bildene!
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liten plass ingen hindring!

Det er nemlig et relativt lite areal som skal omgjøres til kjøkken, spiseplass og stuerom for en liten familie. Familien har satt i gang oppussingen. Revet ut gamle materialer og unødvendige vegger, startet gipsing, men fremdeles er det langt igjen. Ikke var de så sikre på hvordan de skulle få det fint heller, og hvordan utnytte plassen best mulig.

Designers plan

Aina Sollie Steen er designer for dette prosjektet, og hun lar seg inspirere av det koselige rommet; høyt under taket, fine vinduer og lysinslipp fra tre sider. Praktisk og trivelig, i hovedsak hvitt, noe sort og mye tekstiler er hennes oppskrift. En helt åpen kjøkkenløsning vil hun ikke ha, det for å sørge for at maskiner og støy holder seg på kjøkkenet, mens et vindu skal sørge for kontakt men likevel avdeling. Alle møbler skal være plassbygget. Benk, sofa og hyller blir dermed spesialtilpasset.

Grunnarbeidet

Vi gipser veggene i kjøkkenavdelingen og setter opp ferdigmalt panel på veggene i stuen. Legger trinnlydsplater på avrettet gulv og Aina har valgt et enstavs gulv i hvitpigmentert eik. Veldig lekkert.

Einar bruker masse tid på å restaurere gammelt listverk som er oppunder taket. Det blir forsiktig tatt ned, vasket og slipt og malt etter alle kunstens regler. I taket trekker han lerret, maler hvitt og det hele får et fornemt preg når en ekte gipsrosett får sin plass over spisebordet!

Kjøkkenet

MATCHENDE: Vask og blandebatteri i messing. 
MATCHENDE: Vask og blandebatteri i messing. 

Skapinnredningen på kjøkkenet er Ikea, benkeplaten en vakker lys Silestone og både vask, blandebatteri og ventilator er i messing. Ganske flott mot kontrastfargen Dempet Sort.

Over benk mor vindu blir det fliset i litt nostalgiske fliser, og kjøkkenet holdes åpent og uten overskap eller høyskap ved hjelp av kjøleskuffer i stedet for kjøleskap. Kun åpne hyller på kortveggene.

Stuen

Her bygger vi oppbevaring rundt vinduet og en sofa som går langs hele veggen. Stoffet i sofaen er i lin, den ene siden beige og den andre siden mørkere brun slik at man kan variere om man vil. I hyllene finnes spesiallagede ekstra puffer som kan brukes til å sitte på.

Spiseplassen

Det vakre spisebordet har vi funnet på Finn, et supert slagbord som kan være både stort og lite.

INNBYDENDE: Vakkert med listverk og rosett i taket. 
INNBYDENDE: Vakkert med listverk og rosett i taket. 

Fast benk med oppbevaring er plassbesparende, og de løse sorte stolene tar opp i seg veggfargen på kjøkkenet. Sort går også igjen i lampedetaljer og i diverse makramèarbeider vi utfører, pynt og planteoppheng.

Belysning

Her er det valgt ganske moderne lamper, en grunnbelysning bestående av glasskupler på hvite sokler, og diverse sorte lamper som stemnings- og punktbelysning.

Peisen

Familien ønsket seg en vedovn, men en som var litt mer barnevennlig enn det de hadde fra før. Det ble derfor valgt en passe stor innsats som ble plassert ganske høyt på veggen. Betonglooken står i fin kontrast til resten av rommet.

Ferdig

Vi synes det ble et veldig trivelig rom som passet huset, og heldigvis syntes beboerne også det. Og i dag, -noen måneder etter oppussingen forteller de at de fremdeles storkoser seg i sitt nye allrom.

Stor produktliste: Se hvilke produkter som ble brukt!

KOSELIG: Sofa i i duse toner. 
KOSELIG: Sofa i i duse toner. 

Takk for oss!

Lik TV 2 Underholdning på Facebook