Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Geir Kvarme (53) opplevde alles store mareritt i dag formiddag da hytta hans på Tjøme begynte å brenne.

– Jævlig opplevelse

Et uthus på stedet var overtent og brannen hadde spredd seg til hovedbygget. Brannvesenet rykket ut og jobbet for å redde hytta.

NEDBRENT: Uthuset der brannen startet er utbrent. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
NEDBRENT: Uthuset der brannen startet er utbrent. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

– Det var en jævlig opplevelse og helt utrolig hvor kort tid det tar fra det begynner å brenne til alt blir overtent, sier Geir Kvarme til TV 2.

Slokket med hageslanger

Geir Kvarme var på hytta på Tjøme med tvillingjentene sine på 9 år og sin far. Ved hjelp av en hageslange kjempet de for å hindre at brannen skulle spre seg til hytta deres.

– Vi sov lenge i dag og brannen begynte i et uthus. Jeg ringte 110 så raskt jeg kunne da jeg oppdaget brannen. Jeg fikk raskt ut jentene mine og de er i sjokk. Vi har fått god oppfølging, og jeg kan ikke få fullrost nødetatene godt nok, sier Geir Kvarme til TV 2.

Kontroll

Brannmannskaper fra flere stasjoner i Vestfold klarte til slutt å få kontroll på den overtente fritidsboligen til Geir Kvarme på Tjøme. Uthuset ble totalskadd og hytta har store skader.

– Det viktigste er at barna mine, min far og jeg reddet oss ut og er etter forholdene i god behold. Vi er sammen og innkvartert på hotell. Jeg vil benytte anledningen til å oppfordre: – Alle rom bør ha en røykvarsler, det redder liv!, avslutter Geir Kvarme på Facebook.