DEN GAMLE BAYWATCH-GJENGEN: Alexandra Paul, Jeremy Jackson, David Charvet, Yasmine Bleeth, David Hasselhoff, Pamela Anderson og Gregory Alan-Williams på Baywatch-redningsbåten. Foto: Stella Pictures
DEN GAMLE BAYWATCH-GJENGEN: Alexandra Paul, Jeremy Jackson, David Charvet, Yasmine Bleeth, David Hasselhoff, Pamela Anderson og Gregory Alan-Williams på Baywatch-redningsbåten. Foto: Stella Pictures

Baywatch-forbannelsen: Rus, fengsel og sexteiper på avveie

Slik gikk det med stjernene i 90-tallsserien Baywatch.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Du husker vel de lettkledde og heltemodige badevaktene som holdt strendene i Los Angeles trygge på 90-tallet?

Med David Hasselhoff og Pamela Anderson i hovedrollene, reddet vaktene i serien badegjestene fra de utroligste ting.

Serien ble egentlig lagt ned etter bare én sesong, men overlevde likevel, og ble en av tidenes mest sette TV-serier.

Nå får Baywatch-badedraktene nytt liv, med Zac Efron og The Rock i spissen, lages det nemlig en spin-off av den gamle serien.

Men hvordan gikk det egentlig med skuespillerne fra serien? Alt tyder på at det ikke bare er enkelt å være stjerne. Vi har tatt en titt på hvordan det går, 15 år etter at serien ble tatt av skjermen.

POPULÆR GJENG: Jeremy Jackson, David Hasselhoff, Alexandra Paul, Yasmine Bleeth, David Charvet og Pamela Anderson i Baywatch. Foto: Stella Pictures
POPULÆR GJENG: Jeremy Jackson, David Hasselhoff, Alexandra Paul, Yasmine Bleeth, David Charvet og Pamela Anderson i Baywatch. Foto: Stella Pictures Foto: SNAP TVStills Archive

Jeremy Jackson (35)

HAR SLITT MED RUS: Jeremy Jackson har blitt 35 år gammel. Her er han på et motoshow i New York i 2014. Foto: Stella Pictures og NTB Scanpix/AFP
HAR SLITT MED RUS: Jeremy Jackson har blitt 35 år gammel. Her er han på et motoshow i New York i 2014. Foto: Stella Pictures og NTB Scanpix/AFP Foto: SNAP TVStills Archive

Det sies at Jackson som 11-åring slo Leonardo DiCaprio i rollen som Hobie Buchannon.

Men stjernelivet ble ikke lett for Jackson, som var med i Baywatch til han ble 18 år gammel. Da måtte han slutte fordi han hadde blitt svært rusavhengig.

Jackson ble senere arrestert for besittelse av amfetamin, og etter et langt opphold på rehab, skal han ha blitt rusfri i 2000. Senere ble han imidlertid hekta på steroider.

I 2008 kom en sextape med Jackson på avveie. Jackson mente selv han følte seg presset til å gi den fra seg til folk som mente de representerte kvinnen i videoen.

I 2015 var Jackson med i den britiske kjendisversjonen av Big Brother, hvor han ble kastet ut fordi han dro av en annen deltaker morgenkåpa mot hennes vilje.

I fjor var Jacksons navn oppe i forbindelse med to knivstikkingsaker, men han har ikke blitt dømt for noe.

Yasmine Bleeth (48)

BLE TATT FOR RUSKJØRING: Yasmine Bleeth måtte slutte i serien på grunn av rusproblemer. Til høyre ser du bildet som ble tatt da hun ble arrestert i 2001. Foto: Stella Pictures.
BLE TATT FOR RUSKJØRING: Yasmine Bleeth måtte slutte i serien på grunn av rusproblemer. Til høyre ser du bildet som ble tatt da hun ble arrestert i 2001. Foto: Stella Pictures. Foto: SNAP TVStills Archive

Akkurat som Jackson, hadde Yasmine Bleeth en vanskelig tid samtidig som hun var med i Baywatch. Hun spilte Caroline Holden i serien, og ble kåret til en av verdens hotteste damer av People.

Men hun slet med rusproblemer, og skal ha blitt kastet ut av serien på grunn av det. Hun dro på rehab i 1997, men i 2001 ble hun arrestert etter å ha krasjet i ruspåvirket tilstand. Politiet fant fire sprøyter med kokain, samt en pose med konsentrert kokain i bilen.

Politiet ransaket hotellrommet hennes og fant enda mer kokain. Hun ble dermed dømt til to års prøvetid og 100 timer samfunnstjeneste.

Det har deretter vært stille fra skuespillerinnen. Hun har dukket opp i en og annen tv-reklame gjennom årenes løp.

Bleeth giftet seg med en strippeklubb-eier som hun møtte på rehab i 1997.

Pamela Anderson (49)

BLE VERDENSSTJERNE: Pamela Anderson ble raskt en blond favoritt i Baywatch. Hun har senere hatt et trøblete privatliv. Foto: Stella Pictures.
BLE VERDENSSTJERNE: Pamela Anderson ble raskt en blond favoritt i Baywatch. Hun har senere hatt et trøblete privatliv. Foto: Stella Pictures.

Pamela Anderson ble verdenskjent på et øyeblikk med tv-serien, og bildene av den lettkledde baderomsvakta ble klistret opp på mang en soveromsvegg. Etter å ha hatt rollen som C. J. Parker i serien, ble hun blant annet modell for Playboy. Hun fikk også hovedrollen i tv-serien V.I.P og flere romantiske komedier.

Anderson har giftet seg fire ganger med tre forskjellige menn. Det ble skandale da en sex-tape med hun og ektemannen Tommy Lee fra Mötley Crüe kom på avveie. Anderson saksøkte internettsidene som delte videoen.

Anderson har også slitt med alkohol- og kokain-forbruk.

David Hasselhoff (63)

KLAR FOR STRANDA IGJEN: David Hasselhoff har trent seg opp og skal tilbake til Baywatch. Til høyre ser du et bilde han nylig delte på Twitter. Foto: Stella Pictures/Skjermdump Twitter
KLAR FOR STRANDA IGJEN: David Hasselhoff har trent seg opp og skal tilbake til Baywatch. Til høyre ser du et bilde han nylig delte på Twitter. Foto: Stella Pictures/Skjermdump Twitter

Hasselhoff er i disse dager tilbake på stranda i nyinnspillingen av Baywatch. Han hadde hovedrollen som sjefen over stranda, Mitch Buchannon, men har ingen hovedrolle i den nye innspillingen.

Hasselhoff har hatt en lysende karriere etter Baywatch, med både eget talkshow, musikkutgivelser, dommerrolle i America's Got Talent og en rekke skuespillerjobber.

Når det er sagt, har også Hasselhoff slitt med rus. I 2007 dukket det opp en video av Hasselhoff som lå halvnaken på gulvet og forsøkte å spise en hamburger, tydelig svært full. Videoen var filmet av datteren hans.

Alexandra Paul (52)

BLE AKTIVIST: Alexandra Paul har vært arrestert en rekke ganger etter Baywatch. Foto: Stella Pictures
BLE AKTIVIST: Alexandra Paul har vært arrestert en rekke ganger etter Baywatch. Foto: Stella Pictures Foto: SNAP TVStills Archive

Alexandra Paul spilte Stephanie Holden i fire sesonger. Holden utviklet et forhold med Mitch Buchannon (spilt av David Hasselhoff), men det ble slutt da det viste seg at hun var gift.

Alexandra er en av bare to ledende baywatchskuespillerinner som ikke har fått forstørrelse av brystene. På privaten er Alexandra både atlet og aktivist, og hun har blitt arrestert en mengde ganger for diverse demonstrasjoner.

Mens søstera jobber i brannvesenet, har lillebroren sittet i fengsel i fire år for å ha tent på et slakteri. Lillebroren er nemlig dyrevernsaktivist, som Alexandra.

David Charvet (44)

BLE MUSIKER: David Charvet er en av få som holdt seg unna de store skandalene. Foto: Stella Pictures / NTB Scanpix/ AFP
BLE MUSIKER: David Charvet er en av få som holdt seg unna de store skandalene. Foto: Stella Pictures / NTB Scanpix/ AFP Foto: SNAP TVStills Archive

David Charvet spilte kjekkasen Matt Brody som var med fra tredje til femte sesong. Han var i konstant flørt med de kvinnelige politibetjentene.

Etter å ha vært med i serien, bar det over i en ny såpeserie – nemlig Melrose Place.

Men Charvet ga seg snart som skuespiller for å starte en musikk-karriere isteden. Og det gikk ikke så helt verst – Charvet kom seg opp på en tredjeplass på de franske musikklistene, og har til og med synget i duett med Bryan Adams og Seal, skriver Digital Spy.

Charvet er en av få Baywatch-skuespillere som har klart å holde seg unna de store skandalene.

Nicole Eggert (44)

FORTSATTE SOM SKUESPILLER: Nicole Eggert har vært med i flere filmer og serier, og har også vært med i en slankekonkurranse. Foto: Baywatchtv.org og Stella Pictures
FORTSATTE SOM SKUESPILLER: Nicole Eggert har vært med i flere filmer og serier, og har også vært med i en slankekonkurranse. Foto: Baywatchtv.org og Stella Pictures Foto: FameFlynet Pictures/FAMEFLYNET P

Nicoles offentlige karriere startet da hun var svært liten, da moren puttet henne i skjønnhetskonkurranser for små jenter. Eggert ble oppdaget og fikk sin første filmrolle da hun var åtte år gammel.

I Baywatch spilte hun Roberta Summer Quinn, og etter Baywatch fortsatte hun skuespillerkarrieren. Hun er fortsatt en aktiv skuespiller, og har blitt sett i en rekke tv-filmer. Baywatch er fortsatt hennes mest kjente rolle.

Heller ikke utenfor skuespilleryrket er Eggert redd for å by på seg selv. I 2010 var hun med på Celebrity Fit Club, et realityshow der kjendiser forsøkte å gå ned i vekt. I 2015 var hun med på tv-serien Botched, hvor hun tok en brystreduksjon.

Erika Eleniak (46)

SLET MED SPISEFORSTYRRELSER: Erika Eleniak har vært mye syk etter Baywatch. Foto: BaywatchWikia og NTB Scanpix
SLET MED SPISEFORSTYRRELSER: Erika Eleniak har vært mye syk etter Baywatch. Foto: BaywatchWikia og NTB Scanpix

Eleniak var et kjent navn før hun var med i Baywatch, for hun hadde allerede spilt i E.T. Men etter det, har hun slitt med å få noen store roller. Eleniak har riktignok vært med i en rekke tv-filmer, og hun har hatt en og annen rolle i diverse episoder av tv-serier.

Eleniak har også vært Playboy-modell.

Eleniak har slitt med spiseforstyrrelser gjennom livet. Hun har vært ekstremt undervektig og ble innlagt på sykehus på grunn av misbruk av avføringsmidler. I 2006 var hun overvektig, og også hun ble med i realityserien Celebrity Fit Club.

Kilde: Daily Mail 1), 2), Digital Spy, Baywatch Wiki, Imdb