FORNØYD: Den norske DJen Alan Walker er mer enn fornøyd med å ha landet en oppvarmingsjobb for superstjerne Rihanna. FOTO: AP / AFP
FORNØYD: Den norske DJen Alan Walker er mer enn fornøyd med å ha landet en oppvarmingsjobb for superstjerne Rihanna. FOTO: AP / AFP

Norske Alan Walker landet drømmejobben – drar på turné med Rihanna

18-åringen blir med en av verdens største stjerner rundt i Europa.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alan Walker (18) fra Bergen er blitt en stor stjerne både i Norge og internasjonalt det siste året.

Nå har han tydeligvis imponert superstjernen Rihanna (28) også. I følge VG skal han varme opp for henne på turneen hennes i sommer.

Bergensgutten skal spille halvtimes lange sett før Rihannas konserter i Glasgow, Munchen og Nice.

– Det er utrolig spennende. Vi har akkurat begynt på min første turné, som går veldig bra, og nå har jeg fått muligheten til å spille support for en av de største artistene i verden. Gleder meg veldig! sier han til VG.

Rekordfart

Alan Walkers singel «Faded» har toppet VG-lista i hele vår, og har for øyeblikket 382 millioner avspillinger på Spotify.

At det unge stjerneskuddet har fått rakettfart på karrieren er det lite tvil om. I februar i år hadde han en av sine første liveopptredener under X Games.

– Første gangen det ble nevnt, tenkte jeg at det var for godt til å være sant. Det er ganske kult, har Walker tidligere uttalt til TV 2.

Inspirert av Kygo

Walkers interesse for musikkproduksjon startet da han var 15 år, og siden den tid har han produsert elektronisk dansemusikk på PC-en på gutterommet.

Unggutten legger ikke skjul på at han lar seg inspirere av Kygo.

– Kygo har lenge vært en stor inspirasjon. Suksessen hans motiverer meg, sier han.

Rihanna spiller på Telenor Arena i Bærum 2. juli.

X Games Oslo: Se Alan Walker spille «Faded» live for første gang!