Alexander Rybak laget en helt spesiell låt til kjæresten

Det er noe helt uvanlig med kjærlighetslåta som fiolinisten har laget til sin nye flamme.

Tidligere denne våren ble det kjent at Alexander Rybak har fått seg kjæreste. Han legger ikke skjul på at han er hodestups forelska i jenta ved navn Julie.

– Jeg føler at det er min andre halvdel. Det er så deilig å ha en som man kan melde fra til, hvis man har en god eller dårlig dag – eller hver dag, sier han i Allsang på Grensens jubileumsending.

Rybak betegner sin nye kjæreste som hans sjelevenn som forstår ham fullt og helt.

– Jeg tror det beste i verden er den følelsen av å bli forstått. Det er jo mange mennesker man møter på hver dag, da skulle man tro at det er lett å bli forstått, men det er det ikke. Ikke sånn ordentlig, ikke sånn at man forstår hverandre sjel til sjel, sier han.

VISER FREM KJÆRESTEN: Faksimile fra Alexander Rybaks facebook-profil. 
VISER FREM KJÆRESTEN: Faksimile fra Alexander Rybaks facebook-profil. 

Byttet ut fiolinen med kjæresten

Nå har han til og med laget en gladsang, noe som er sjelden han gjør. I tillegg har han også kuttet ut sin trofaste fiolin.

– Å lage en gladsang er sjelden jeg gjør, det er alltid litt bittersøtt. Men nå har jeg laget min første sang uten fiolin faktisk, da er man forelska da!

Tidligere har han laget flere sanger til jenter. Også til noen han ikke har vært forelsket i. Det er likevel en ting som er spesielt med kjærlighetssangen han har laget til Julie.

– Dette er en sang som man lager på en time fordi det bare kommer av seg selv. Det er noe man ikke tenker på som en oppgave. Det bare kommer rett fra hjertet.

Stas med «Fairytale»

I 2009 vant Rybak Melodi Grand prix med låta «Fairytale». Denne låta har han fremført flere ganger på Allsang på Grensen til stor begeistring for publikum.

Den habile fiolinisten har hatt flere låter som har hevdet seg helt i toppen på hit-listene. Likevel er det fremdeles «Fairytale» de fleste kjenner han for. Dette har han ingen problemer med.

– Noen spør meg om det er som en forbannelse å ha liksom «one hit», men jeg synes tvert i mot. Alle artister drømmer om å ha det ene visittkortet. Ofte er det slik at dersom folk ikke husker hva jeg heter så husker de i hvert fall låta. Det synes jeg er kjempegøy for det er jo musikk jeg driver med.

Allsang på Grensen feirer ti år – se jubileumssendingen, torsdag 23. juni på TV 2.