Idol-Markus til Skal vi danse: – Jeg kommer til å bli svigermors drøm!

Torsdag ble det avslørt hvilke kjendiser som skal være med i årets Skal vi danse på TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 avslørte i dag hvilke kjendiser som skal være med i årets Skal vi danse – men ikke alle på én gang.

Kanalen avslørte derimot en etter en kjendis i løpet av dagen.

Fra musikk til dans

Aller først ble det klart at Idol-programleder Markus Bailey (23) var én av kjendisene som skal svinge seg på parketten i Skal vi danse på TV 2 i høst.

Bailey forteller at han ikke var i tvil om at han skulle være med da han ble spurt:

– Nei, jeg synes det er drittfett å være med. Jeg er en person som i utgangspunktet elsker å danse og hoie, og hvis man først får lov til å gå med med en kjempedyp utringning og kanskje bli en slags Fabiofigur, så er det noe man selvsagt takker ja til, forteller Bailey til TV 2.

Gruer seg til valsen

– Hva slags danse-erfaring har du fra før?

– Jeg eier dansegulvet når jeg er på byen. Men andre ord: Jeg kødder ikke når jeg danser – det blir full pupp, lover han.

Bailey var også med i Mitt dansecrew på TV 2 i 2015.

– Hvilken dans tror du vil passe deg best?

– Alt latinsk! Særlig cha-cha-cha og pasodoble, alle danser der jeg kan få lov til å strutte rundt og få være litt påfugl.

– Hva frykter du mest på dansegulvet i høst?

– Vals! Jeg har ikke så god holdning, og i den dansen er det viktig å være både elegant og oppreist – det kommer aldri til å skje, frykter Bailey.

Markus Bailey fjerner reguleringen: – Æææ! Så søt jeg er!

Den populære programlederen er ikke redd for å ødelegge imaget som kul og hipp programleder når han nå skal være med i TV 2s kanskje best etablerte underholdningsprogrammet for hele familien.

– Nei! Nå har gått fra barne-TV til Idol, og nå skal jeg være med i Skal vi danse, det tror jeg går greit. Jeg er med på det som jeg synes er fett, og når jeg koser meg så håper jeg også at det smitter over på seerne. Jeg kommer til å bli svigermors drøm, avslutter Bailey og ler.

Farmen-Eilev

Eilev Bjerkerud (27) ble en yndet TV-fjes da han imponerte med sine egenskaper og gikk til topps i Farmen i fjor.

Her blir Eilev kåret til vinneren av Farmen

Nå skal han ta fatt på nye utfordringer i Skal vi danse.

– Det er kjempekult å lære seg å danse på den måten. Også er det en utfordring for meg, som kanskje er en klassisk stiv nordmann, som trenger å bli litt mykere i leddene, sier Eilev til TV 2.

Alex Rosén

Alex Rosén (48) blir også å se på dansegulvet i høst. Rosén har hatt en lang karriere på TV-skjermen og har også vært vokalist i flere band. Om han også kan danse gjenstår å se.

Ruud og Raylee

EN DANS PÅ ROSÉN: Alex Rosén er med i årets Skal vi danse på TV 2. Foto: Erlend Aas/TV 2 
EN DANS PÅ ROSÉN: Alex Rosén er med i årets Skal vi danse på TV 2. Foto: Erlend Aas/TV 2  Foto: Aas, Erlend

To andre kjendiser som også skal være med i Skal vi danse er tidligere skihopper Roger Ruud (57) og musikkartisten Raylee Charlotte Kristiansen (18), som gjorde det skarpt i Stjernekamp på NRK for to år siden.

–Jeg skal gå «all in» å gjøre mitt beste og ha det gøy. Jeg har vært med i noe lignende før, «Stjernekamp», der var det også litt dans. Men jeg vet at dette blir et hardkjør, og jeg prøver å forberede meg så godt jeg kan, sier Raylee.

Roger Ruud måtte vurdere det nøye da TV 2 ringte. Han har mest erfaring fra å by opp til dans hjemme på Toten under fest på lokalet.

MED PÅ DANSEN: Tidligere skihopper Roger Ruud og musikkartisten Raylee Charlotte Kristiansen blir å se på dansegulvet i Skal vi danse til høsten. Foto: Scanpix
MED PÅ DANSEN: Tidligere skihopper Roger Ruud og musikkartisten Raylee Charlotte Kristiansen blir å se på dansegulvet i Skal vi danse til høsten. Foto: Scanpix

– Jeg var god til å danse til den siste sangen «Love Hurts» med Nazareth og trodde det skulle gå veien. Nå skal jeg trene åtte timer hver dag i en måned, og da slår jeg vel Martin Johnsrud Sundby i treningsmengde, avslutter en munter og danseklar Roger Ruud.

Petter «Katastrofe» Kristiansen

Petter Kristiansen (27), bedre kjent under artistnavnet «Katastrofe», har gjort stor suksess de siste årene med sommerhits som «Maria», «Bleik og sur» og «Pattatya». Nå skal han forsøke å lage like god stemning på dansegulvet.

Kanskje kan han få noen gode tips av sin kompis Stian «Staysman Thorbjørnsen (34) som kom seg helt til finalen i fjorårets Skal vi danse. De to er svært nære venner, og Petter er også fadder til Stians to år gamle sønn.

– Jeg skal ærlig innrømme at jeg har tatt en snikprat med Stian for å få råd og tips. Tipset jeg fikk var «det er ingenting annet enn førsteplassen som gjelder», hehe.

Katastrofe får hele publikum til å hoppe til «Pattaya» på Allsang på Grensen

Så hvis jeg ikke vinner dette så kommer jeg til å bli et evig mobbeoffer. Jeg skal i hvert fall forsøke å ikke bli dårlige enn nummer to, så jeg ikke gjør det dårligere enn Stian, forteller Kristiansen til TV 2.

– Hva slags erfaringer har du med dans?

– Jeg gikk på breakdance-kurs da jeg var 15 år, men fikk raskt hint fra instruktørene om at jeg kanskje burde finne på noe annet. Det eneste jeg har igjen for dette i dag er en «electric boogie»-move, og selv den klarer jeg ikke særlig bra.

– Hvorfor ble du med på Skal vi danse?

– Jeg sa faktisk ikke ja første gangen fordi jeg ble nervøs og fordi jeg tror jeg er ganske talentløs som danser. Kanskje ligger det er skjult talent der, men jeg tviler. Men siden Stian var med i fjor og det virker som et veldig hyggelig og jovialt program hadde jeg lyst.

– Hva blir din største styrke på dansegulvet?

– At jeg er jævlig positiv type som klarer å finne glimt av lys i det meste, forteller Kristiansen til TV 2.

Camilla Pihl

Moteblogger Camilla Pihl (35) delte nyheten om at hun skal være med i Skal vi danse på sin egen blogg i dag:

(2014) Camilla Pihl: – Jeg kunne gjerne vært med på «Skal vi danse»

«Dette har jeg gledet meg så til å dele med dere! JEG SKAL VÆRE MED I SKAL VI DANSE til høsten! Jeg kan nesten ikke tro det er sant! For et eventyr og en ære og få være med på! Jeg gleder meg så til å lære å danse, bli kjent med masse nye fine mennesker og ikke minst å ha på meg de fine kjolene. Dette blir så gøy! (og bittelitt skummelt…)»

Pihl skriver ikke bare om mote på bloggen sin, men også om mer personlige ting. Hun har blant annet snakket om sin angst.

I et intervju i God morgen Norge i 2014 snakket Pihl blant annet om at hun lenge har ønsket å være med i Skal vi danse. Nå har det gått troll i ord for den populære bloggeren som blir å se på parketten til høsten.

«Iskrigerne» Glenn

Glenn Jensen (28) er vant til å krige for tilværelsen på hockeybanen og er mest kjent fra TV 2-serien Iskrigerne, der han fort ble beryktet for sine kvikke og ertende replikker.

Iskrigerne-Glenn kjemper mot klokka

Den tidligere målvakten i Vålerenga hockey la skøytene på hylle i 2015, men jobber fortsatt for klubben, nå på den administrative siden.

Jenny Jenssen

Jenny Jenssen (52) fra Bjervik i Nordland er et kjent fjes for de aller fleste. Hun er kjent både som frontfigur i dansebandet Septimus og som soloartist.

Jenssen deltok i den norske MGP-finalen i 2007med låten «Vil du ha et svar».

Hun har i tillegg vært med i både Maestro og Stjernekamp på NRK. I fjor ble hun feiret i Narvik Kulturhus med festforestillingen «50 år i livet – 40 år på scenen»

Værsjef Eli Kari

Eli Kari Gjengedal (45) er mest kjent som værdame på TV 2, men har også en karriere som forfatter og programleder. I 2007 ga hun ut boken «I hardt vér». Gjengedal er kjent for å overraske seerne med kreative innslag, blant annet da hun sang en hel værmelding i 2009.

I 2012 gikk Gjengedal fra TV 2 til NRK for å lage programmet «Værbitt». I 2014 var Gjengedal tilbake i TV 2, som redaksjonssjef for værmeldingen.

Her røper Eli Kari at hun skal være med på Skal vi danse!

Hvis noen skal klare å få opp temperaturen på dansegulvet i høstens Skal vi danse – må det være Eli Kari.

Kristin Størmer Steira

Kristin Størmer Steira (35) er tidligere norsk langrennsløper, og har vunnet både OL- og VM-gull. Hun debuterte i verdenscupen i 2002, og var aktiv utøver fram våren 2015. I OL i Vancouver i 2010 tok hun-gull i stafett, og i OL i Sotsji i 2014 tok hun bronse på 3o km fristil. Størmer Steria har også tre VM-gull. I dag jobber hun i Stiftelsen Aktiv mot Kreft.

– Jeg må ærlig innrømme at det å være med i ”Skal vi danse” er langt utenfor min komfortsone, og dansetalentet er fraværende! Jeg både gruer meg og gleder meg, men det blir gøy å lære noe nytt! Jeg ser fram til å utfordre meg selv og ikke minst dansepartnerens pedagogiske evner.

Stine Brun Kjeldaas

Stine Brun Kjeldaas (41) er en tidligere norsk snøbrettkjører som deltok i de olympiske vinterlekene 1998 i Nagano og 2002 i Salt Lake City. Hennes største meritt er sølvmedaljen i halfpipe under OL 1998 i Nagano. Hun er gift med Cheryl Maas som vant X-games i 2016. Driver sitt eget event- og produksjonsbyrå.