SLUTTER: Nils Gunnar Lie takker for seg og blir pensjonist. Foto: Scanpix. Marit Hommeldal.
SLUTTER: Nils Gunnar Lie takker for seg og blir pensjonist. Foto: Scanpix. Marit Hommeldal. Foto: Hommedal, Marit

Nils Gunnar Lie (65) slutter i TV 2

Den kjente TV 2-profilen velger å ta sluttpakke etter 24 år i kanalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nils Gunnar Lie har takket ja til sluttpakke i TV 2 etter 24 år i kanalen. Han har vært ansatt i TV 2 helt fra starten. Han har sin siste dag 1. september.

Da Norges første riksdekkende kommersielle kanal skulle opprettes i 1992 meldte han overgang fra NRK, der han hadde vært ansatt i 16 år.

– Hvorfor slutter du?

– Jeg hadde lenge før det ble snakk om sluttpakker planlagt å gi meg når jeg fyller 67 år neste høst. For meg passer derfor tilbudet om sluttpakke godt. Men jeg forstår godt mine yngre kolleger som er svært skuffet over tilbudet fra ledelsen. Å takke ja til en sluttpakke uten å ha en jobb å gå til er ikke særlig hyggelig i situasjonen norske medier er i nå, sier Lie til TV 2.

Anerkjent programleder

De første fem og et halvt årene var Nils Gunnar programleder for debattprogrammet «Holmgang». Deretter var han programleder for TV 2-Nyhetene i Bergen i sju år, før han vendte tilbake til Oslo og til «God Morgen Norge».

GODE KOLLEGER: Nils Gunnar Lie, Signe Tynning og Arill Riise på TV 2s høstlansering i 2006.
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX.
GODE KOLLEGER: Nils Gunnar Lie, Signe Tynning og Arill Riise på TV 2s høstlansering i 2006. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX. Foto: Hommedal, Marit

Han ledet programmet sammen med Signe Tynning, også dèt i sju år. Han var også programleder for spørreprogrammet «Jeopardy» i ett år.

De siste årene har han jobbet som live-reporter på Nyhetskanalen.

– Hvordan blir det å slutte i TV 2?

– Det blir helt sikkert rart. Her har jeg hatt et trivelig arbeidsmiljø, en spennende jobb og mange gode venner. De kommer jeg til å savne.

– Hva skal du gjøre som pensjonist?

– Jeg regner med å få masse tid sammen med våre to barnebarn, muligens tar jeg en og annen ekstrajobb, men jeg håper også å friske opp pianospillingen som har ligget nede lenge, avslutter TV 2-profilen.