DÅP: Prinsesse Leonore har vært med på store tilstelninger før, her på prins Oscars dåp sammen med mamma, prinsesse Madeleine. FOTO: Stella Pictures
DÅP: Prinsesse Leonore har vært med på store tilstelninger før, her på prins Oscars dåp sammen med mamma, prinsesse Madeleine. FOTO: Stella Pictures

Første dag på jobb for prinsesse Leonore (2)

Prinsesse Leonore av Sverige har sin første offisielle arbeidsdag som prinsesse i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prinsesse Madeleines og Chris O'Neills datter, prinsesse Leonore, har fredag sin første dag på jobb som kongelig.

Hun har tidligere sjarmert seg inn i alles hjerter med små ablegøyer og store smil på andre kongelige tilstelninger, men denne gangen er det Leonore, i kraft av å være hertuginne av Gotland, som er hovedpersonen.

Eget hertugdømme

Da hun ble født, ble prinsesse Leonore, tildelt hertugdømmet av sin morfar, og det er derfor naturlig at det er her hun skal representere som kongelig for aller første gang.

Prinsessens jobb-debut skjer på samme måte som kusinen sin, prinsesse Estelle, debuterte da også hun var to år. Estellle besøkte også sitt hertugdømme Östergötland på sitt første oppdrag, og var med gjennom hele dagen på offisiell lunch og ved åpningen av en eventyrsti som hun fikk i dåpsgave, skriver Expressen.

Dåpsgave

Prinsesse Leonore fikk et føll av Gotland i dåpsgave, og det er i hovedsak denne hun skal besøke når hun lander i Visby. Hesten heter Haidi av Gotland, og ble født samme vår som prinsessen selv, på Lojsta på Gotland.

– De lander rundt klokken tolv, og drar direkte til en stall i nærheten av Visby, hvor hun får treffe hesten sin for første gang. Vi håper at hun ikke blir redd for den og at det blir en hyggelig stund for prinsessen, sier kommunikasjonsansvarlig i Länstyrelsen i Gotlands län, Mimmi Gibson, til TV 2.

Etter å ha besøkt hesten, er det klart for en intim lunch hos ländshøvdingen før den lille famlien vandrer gatelangs til Gotlands museum hvor en barnevennlig utstilling om Gotlands sjøfartshistorie er.

– Det er spennende med besøk, og det skal flagges over alt, og så håper vi at folk stiller opp og vinker til prinsessen. Det er ikke noe stort program siden vi har med et lite barn å gjøre, og det er først og fremst et møte mellom prinsessen og hesten hennes, sier Gibson til TV 2.

Men om den lille prinsessen får sitte oppå Haidi af Gotland, det gjenstår å se.

– Tør hun, så får hun lov av oss, men det blir opp til foreldrene å bestemme, sier Gibson.

Med på turen til hertugdømmet, blir også mamma Madeleine, pappa Chris, mens det ikke er bekreftet noen steder om lillebror prins Nicolas blir med på reisen eller ikke.