Else måtte ringe bestemor og advare om nakenscenene

Else Kåss Furuseths bestemor protesterer mot programlederens nakenscener.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Else Kåss Furuseth (35) har flere ganger kastet klærne på TV for å få oss andre til å le.

I bare nettoen har hun blant annet tatt bussen, vært på date i slottsparken og vist seg på scenen i Oslo Spektrum foran 12.000 tilskuere.

Ringte pappa og bestemor

Men da Else skulle gjøre en parodi på programmet «Adam søker Eva», hvor deltakerne skulle date hverandre på en øde øy uten en tråd på kroppen, måtte hun ta en ubehagelig telefon.

– Jeg kom rett fra syden og skulle rett på opptak. Jeg tok flytoget rett til jobb, og da jeg kom fram fikk jeg beskjed om å kle av meg. Da sto det masse folk og filmet, forteller hun til Guri Solberg i podcasten «Bra damer».

At hun skulle være helt naken midt i byen kom som en overraskelse, og hun tenkte det var greit å informere familien om sitt siste stunt.

– Jeg ringte pappa og sa at jeg kom til å dukke opp naken, og sa til han at han kanskje burde ringe ringe bestemor. Men da sa han at denne gangen er det ditt ansvar å ringe henne.

Komikeren ble derfor nødt til å ringe bestemoren sin selv. Vanligvis får hun nemlig melding fra bestemoren om hva hun synes om Elses nakenhet.

– Hun pleier å sende meg en melding i caps lock der hun skriver PROTEST!! Og det skjønner jeg jo. Jeg har jo mange regler, men utad virker det kanskje ikke sånn.

Hvor mange muffins klarer Else å trøkke i seg før Guri Solberg begynner å lure?

Kun naken når det er gøy

Den folkekjære komikeren kaster ikke klærne om hun ikke mener det gagner saken og at det får folk til å le.

– Jeg har aldri kledd av meg med noen annen intensjon enn at folk skal le.

Men bestemoren ser det ikke helt slik.

– Bestemor sier at det er vanskelig for henne å være ute på 17. mai, i tilfelle jeg er naken i 17. mai-toget. Men hvorfor skulle jeg være det? Det virker som om det er ett fett for henne, sier Else i podcasten.

Bestemoren til Else tenker altså at har man først kastet klærne og vist seg naken for hele verden ett sted, så kan det tydeligvis skje hvor som helst.

Komikk, ikke erotikk

At «Det er lov å være blid»-programlederen kaster klærne, kan av noen bli sett på som en kamp mot kroppspresset i samfunnet. Komikeren synes det viktigste er å være «fri».

– Nakenheten er en del av en idé, og den nakne kroppen er mer som en rekvisitt. Kroppen min egner seg kanskje mer til komikk enn erotikk. Men det er sånn jeg ser ut, så det handler om å bruke den verktøykassa man har. Mens bestemor mener at naken er naken, sier hun og ler.

– Det er jo sånn at jeg ser jo ikke sånn jeg ser ut for å delta i en sketsj. Ideen er sjefen. Er det gøy, så er det gøy. Men er du naken og det ikke er gøy, så er det jo helt katastrofe.

Men programlederen lover at det ikke blir så mye nakenhet framover for hennes del.

– Nå er jeg for gammel til å være naken på TV. Adm.dir i Feelgood (produksjonsselskapet) sa det her en dag. «Du skal ikke være naken mer på TV». Og det tenker jeg går greit.

Ikke noe sjekketriks

Else innrømmer at det ikke nødvendigvis er et sjekketriks å være naken på TV.

– Kan det være litt selvutslettende om du tuller med ditt eget utseende hele tiden? Det skal jo brukes til erotikk innimellom også? sier Guri til Else.

– Jeg har ikke vært så opptatt av ... Det har ikke vært så mye erotikk i det senere. Det er vel ikke noen søknad om å bli likt på den måten, akkurat, innrømmer hun.

Naken på bakrommet

Å være naken foran folk når man skal være gøy, er en helt annen ting enn å kaste klærne foran folk man kjenner på bakrommet før man skal på scenen.

– Det er mye lettere å være naken i Spektrum med Morten Ramm. Da jeg sto bak der, med en innspillingsleder jeg kjenner, da sa han at nå må du ta av deg morgenkåpen. Og da sa jeg at jeg vil ikke være naken foran deg. Men da sa han at du skal jo være naken foran 12000, men det føltes helt annerledes. For du har jo en misjon mens du gjør det.

Og det er kun en ting som kan gjøre at komikeren angrer på at hun har vist seg kliss naken.

– Jeg angrer på nakenheten om det ikke er noe gøy. For da vet du at det kommer på en bildekarusell på nettet et sted senere.

Hele podcasten #BraDamer kan du høre her, og Det er lov å være blid med Else ser du på TV 2 onsdager klokka 21.45 eller på TV 2 Sumo.