TV-SHOW: Kygo har gjestet utallige TV-show det siste året, og har enorm suksess internasjonalt. Tirsdag gjester han Good Morning America.  FOTO: Scanpix
TV-SHOW: Kygo har gjestet utallige TV-show det siste året, og har enorm suksess internasjonalt. Tirsdag gjester han Good Morning America.  FOTO: Scanpix

Kygo topper hitlistene i 32 land

Kritikerne var ikke begeistret for Kyrre Gørvell-Dahlls (24) debutplate, men det bryr ikke fansen seg noe om. De hører på han som aldri før.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kygo har blitt et fenomen i utlandet.

Etter å ha spilt på store eventer som X-games, hatt egne konserter med utallige tusen tilhørere i salen, og opptrådt på amerikanske TV-show, så er det ikke mange musikkelskere som ikke vet hvem gutten fra Bergen er.

Slaktet av kritikerne

Kritikerne i Norge slaktet nylig hans første album, «Cloud Nine», og trillet kun treere og toere på terningen. I England ble det kun en ener, men akkurat det trenger ikke nordmannen å bekymre seg for.

Nå topper nemlig Kygo iTunes-listene i hele 32 land verden over ifølge Whale Report.

Verdensherredømme

På iTunes, ligger albumet på topp i både Norge, Sør Afrika, Tyskland, Japan og Singapore i tillegg til et tyvetalls andre land.

Andre steder igjen har albumet havnet på topp tre.

I skrivende stund ligger Kygo foran artister som Adele, Justin Timberlake og Radiohed i den globale rankingen på iTunes og Spotify ifølge nettstedet Kworb. Det var VG som først omtalte dette.

Der kommer det også fram at Kygos album, når man sammenligner alle album som er solgt i verden via iTunes, havner på en respektabel andreplass, kun slått av Radiohead.

Alle disse rangeringene varierer selvsagt daglig, men det gir en god indikator på hvor stor sukess Kygo egentlig har oppnådd med albumet sitt.

Kritikerne kan altså si hva de vil, men fansen ser ut til å elske den norske artisten uansett.

Feirer 17. mai i New York

Med den enorme suksessen Kygo har fått, er det ikke vanskelig å forstå at han er ettertraktet som intervjuobjekt nesten over alt.

Den norske nasjonaldagen skal han feire ved å spille i New York på det direktesendte TV-showet Good Morning America.