KLAR FOR CANNES: Smokingen ligger klar i kofferten når Anders Danielsen Lie mandag reiser til Filmfestivalen i Cannes. FOTO: Stella Pictures
KLAR FOR CANNES: Smokingen ligger klar i kofferten når Anders Danielsen Lie mandag reiser til Filmfestivalen i Cannes. FOTO: Stella Pictures

Anders Danielsen Lie er «eneste nordmann» i Cannes

Mandag setter skuespilleren seg på flyet i retning Cannes, og er eneste nordmann med håp om å vinne Gullpalmen i den franske filmbyen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Cannes på den franske riviere skinner for tiden filmstjernene om kapp med vårsola mens de strener opp den røde løperen i fantastiske kreasjoner.

Det er særlig de kvinnelige skuespillerne som får vist seg fram med høye splitter og lange slep, men midt blant disse stjernene, har Norge snart en representant.

En birolle

Den norske skuespilleren Anders Danielsen Lie (37), som også er utdannet lege, setter seg mandag på flyet med retning Cannes for å menge seg med verdensstjerne-fiffen.

Grunnen er at skuespilleren har en liten viktig birolle i den franske filmen «Personal Shopper» regissert av franskmannen Olivier Assayas.

Liten rolle til tross, han er eneste nordmann med en sjanse til å vinne årets Gullpalme.

– Jeg er spent og veldig glad for at filmen er med i hovedkonkurransen, selv om jeg bare har en liten rolle denne gangen, sier han til TV 2.

Ser filmen for første gang

I Cannes får Danielsen Lie se filmen han har deltatt i, for aller første gang, og det gleder han seg stort til.

– Jeg ser først og fremst fram til å se filmen sammen med Olivier Assayas, Kristen Stewart og resten av gjengen som har laget den.

I «Personal Shopper» spiller nordmannen mot «Twilight»-stjernen Kristen Stewart (26). Filmen handler om en kvinne som jobber med å handle klær for andre, i klesindustrien i Paris.

Ikke første gang

Dette er ikke første gang Danielsen Lie viser seg på den røde løperen i filmbyen. Sist han var der hadde han en hovedrolle.

– Jeg har vært i Cannes før, den gang i en hovedrolle, så da var jeg veldig nervøs. Nå er det mest gøy, sier han til TV 2 kvelden før han drar.

Gullpalmen

Prestisjeprisen Gullpalmen blir tildelt vinneren, men Danielsen Lie er usikker på vinnersjansene.

– Vinnersjansene er det vanskelig å uttale seg om, siden jeg ikke har sett noen av filmene i konkurransen.

Men en liten sjanse er det jo for at det blir seier til «Personal shopper».

– Det er veldig mange store navn i år, så det føles ganske åpent. Men manuset er godt, Olivier Assayas er en stor filmskaper - og det er jo Kristen Stewarts år i år, så vi får se, sier han lurt til TV 2.

Den norske skuepilleren har jobbet mye i Frankrike i det siste, og ser på landet som sitt andre hjemland. Nå håper han at det kan bli flere prosjekter der framover.