Slik lager du bedre Pavlova enn naboen
En deilig kake som garantert vil bli en suksess ved store anledninger. Wenche lager Pavlova og avslører sine egne triks for å få den mest perfekte kaken.
Pavlova
Dette trenger du til marengsbunn:
- 6 eggehviter, romtempererte
- 1/4 ts salt
- 350 g sukker ( fint)
- 1 ss maisennamel
- 1 ts hvitvinseddik el bringebæreddik
Viktig at bakebollen er helt ren og fri for fett
(gni den ev med litt sitron)
Varm stekeovnen 180 oC.
Slik gjør du:
Pisk eggehvitene stive.
Tilsett sukker litt etter litt, pisk kraftig, 15 -20 min til du får en tykk, stiv og blank marengs.
Bruk en slikkepott og vend forsiktig inn siktet maisennamel og eddik.
Legg bakepapir på et stekebrett, tegn stor sirkel 26-28 cm.
Fordel blandingen til en kakebunn ca 2,5 cm høy.
Bruk slikkepotten til å jevne kantene, ved å dra slikkepotten nedenfra og opp.
Lag gjerne en grop på midten til fyllet.
Sett stekebrettet i den varme stekeovnen, senk temperaturen til 150 oC. Stek kaken ca 1 ½ time til bunnen er sprø på yttersiden, lys kremfarget.
Skru av stekeovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til kaken er avkjølt, stekeovnsdøren på gløtt.
Kakebunnen kan steks flere dager i forveien.
Oppbevar den i kald stekeovn, eller pakk den i et kjøkkenhåndkle og oppbevar tørt (ikke kaldt).
Kaken pyntes rett før servering.
Dette trenger du til topping:
- 3 dl kremfløte
- Vaniljesukker(ev vaniljekrem eller vaniljekesam), smak til
- Friske bær
Slik gjør du:
Fordel pisket krem smakt til med vaniljesukker, ev litt vaniljekrem eller vaniljekesam utover bunnen. Fordel over friske bær ev frukt i biter.