Agnetes tårer etter MGP-sjokket

– Jeg skulle gjerne vært i finalen, sier en utslått Agnete.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble en nordisk fiasko i Eurovision i år. Tirsdag røk Finland og Island ut og i går kveld røk Norge og Danmark.

Bare Sverige kommer til å være i finalen på lørdag. Det var en tårevåt Agnete Johnsen som måtte innse tapet i går kveld.

– Jeg skulle gjerne vært i finalen. Det er synd at det ikke er flere nordiske bidrag med, sa Agnete Johnsen til TV 2.

Dristig låtvalg

Morten Thomassen, president i den norske Melodi Grand Prix-klubben, mener Norges utstemning skyldes et dristig låtvalg. Han tror sangen var for avansert for den alminnelige tv-seer.

– Jeg er veldig skuffet, både på mine egne vegne, og ikke minst på Agnete sine vegne. Hun går nå glipp gikk av sjansen å vise seg for 200 millioner tv-seere, sier Thomassen til TV 2.

Stemningen dalte

Da Ukraina opptrådte rett før Norge skal det ha vært vill stemning i presserommet. Men da Agnete kom dalte stemningen i følge TV 2s reporter. I salen var det motsatt stemning ifølge Morten Thomassen.

– I salen var det nesten omvendt, under Ukrainas opptreden stod de fleste rolig men det ble vill jubel mot slutten. Mens med Norge var det klapp og sang og stor stemning under hele sangen til Agnete, sier han.

UTSLÅTT: Stella Mwangi røk ut i semifinalen i Melodi Grand Prix etter semifinalen i Düsseldorf, mai, 2011. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
UTSLÅTT: Stella Mwangi røk ut i semifinalen i Melodi Grand Prix etter semifinalen i Düsseldorf, mai, 2011. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Foto: Solum, Stian Lysberg

Reiser hjem

Agnete har ikke tatt stilling til når hun reiser hjem ennå, men ser ikke bort ifra at det blir allerede fredag.

Nå må Eurovision-sirkuset fortsette uten Agnete, og for oss i Norge er det nok Sverige vi må vende øynene mot – som er eneste nordiske mkandidat som fortsatt er med i sendingen.

Stella Mwangi

Forrige gang Norge røk ut av Melodi Grand Prix var i Düsseldorf i 2011 med Stella Mwangi. De fleste eksperter var dengang veldig optimistiske før semifinalen, men sangen «Haba Haba» strakk heller ikke til.