Legger panfløyta på hylla:

Kygo om sitt første album: – Jeg vil vise en ny side av meg selv

Kygo (24) vil vise at han mestrer flere musikksjangre når han slipper albumet «Cloud Nine» fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se intervju med Kygo i toppen av saken.

Fredag slipper verdensartisten Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo sitt første studioalbum, og forventningene er store. Bergenseren har allerede toppet hitlister med flere av låtene på «Cloud Nine».

Etter en vinter og vår fullspekket med spillejobber, lader Kygo nå opp til en spennende sommer.

– Jeg skal bare slippe albumet, promotere det litt og håpe at folk liker det. Det blir festivaler i sommer og ny turne til høsten og vinteren, forteller Kygo til TV 2.

Stjernespekket album

Med seg på skiva har han stjerner som Tom Odell, Labrinth og John Legend. Tidligere i år slapp Kygo «Fragile» og «Raging». Begge låtene med et litt annet sound enn hva vi er vant til å høre fra han.

– Selv om jeg har sluppet mye musikk i samme stil har jeg produsert mye annerledes musikk. Det er på en måte litt av den musikken som kommer frem nå.

Viser en ny side

Kygos sound har gjerne vært preget av panfløyter og piano. Sjangeren har fått navnet tropical house, men nå vil 24-åringen vise nye sider av seg selv.

– Jeg har lyst til å vise at jeg ikke bare lager en type musikk. Ikke nødvendigvis den eller den stilen, jeg har bare lyst til å ha det gøy i studio og leke med forskjellige musikkstiler og sjangre. Det er litt av den andre musikken jeg har produsert det halvannet året som kommer frem nå, sier Kygo.