AVLYSER: Her er Agnete Kristin Johnsen på MGP-nachspiel på utestedet Ballroom, februar, 2016. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures
AVLYSER: Her er Agnete Kristin Johnsen på MGP-nachspiel på utestedet Ballroom, februar, 2016. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures Foto: Tor Gunnar Berland

MGP-Agnete sliter psykisk før finalen

Norges Eurovision-håp, Agnete Johnsen, velger å kutte ned på presseaktiviteter og sammenkomster i dagene før finalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Semifinalen og finalen i Eurovision Song Contest nærmer seg med stormskritt. Denne uken hadde Agnete Johnsen fullbookede dager med presserigg og intervjuer, blant annet med TV 2, som hun har valgt å avlyse.

Avlyser

Mandag kom beskjed fra managementet at hun kutter ned på alle presseaktiviteter i dagene frem mot finalen.

– Dette er synd og vi beklager ulemper det medfører, sier Agnetes manager Espen Nystad til TV 2.

Åpen om sykdommen

Agnete har i tidligere intervjuer vært åpen om sin mentale helse og erkjenner at det er disse probleme som er årsak til at hun nå avlyser intervjuer. Hun ønsker ikke å kommentere situasjonen ytterligere og sier følgende til NRK:

– Jeg setter stor pris på all interesse rundt min deltakelse i Eurovision, men akkurat nå er mitt eneste fokus å gjøre det jeg elsker mest, nemlig å synge og stå på scenen. Jeg ber om forståelse for at jeg må prioritere dette nå, sier hun.

Bipolar lidelse

Agnete har slitt med depresjon og psykiske lidelser i mange år. I år var hun en av deltakerne under «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», men måtte trekke seg allerede under første episode på grunn av sykdommen.

I et åpenhjertig intervju med TV 2 før den norske finalen i februar viste hun sin åpenhet rundt sine psykiske problemer.

– Det er så mange mennesker som går til psykolog, og det er så mange mennesker som sliter psykisk. Hvorfor snakker vi ikke mer om det? Det ga meg drivkraften til å si at: «Hei, jeg sliter psykisk og jeg går til psykolog». Det bør ikke være noen skam, sa hun.

«Icebreaker»

Onsdag reiser Agnete til Stockholm og vil nå ha all fokus på musikken og sangen «Icebreaker» som hun fremfører i semifinalen 12. mai og forhåpentligvis i finalen lørdag, 14 mai.