HAR VÆRT IGJENNOM EN FORANDRING: Caitlyn Jenner føler hun kastet ut Bruce Jenner da hun bestemte seg for å leve resten av livet som kvinne. Her avbildet på Oscar-party i år (til venste) og under OL i 1988 (til høyre). Foto: AFP/AP
HAR VÆRT IGJENNOM EN FORANDRING: Caitlyn Jenner føler hun kastet ut Bruce Jenner da hun bestemte seg for å leve resten av livet som kvinne. Her avbildet på Oscar-party i år (til venste) og under OL i 1988 (til høyre). Foto: AFP/AP Foto: ADRIAN SANCHEZ-GONZALEZ

Caitlyn Jenner snakker ut om å ta farvel med Bruce Jenner

Caitlyn Jenner (66) syntes det var vemodig å «kaste ut» den delen av seg som var Bruce.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er snart ett år siden Caitlyn Jenner (66) fortalte omverdenen at hun ønsket å leve resten av livet som kvinne.

Hun var kjent som OL-vinneren og realitystjernen Bruce Jenner, og «hele verden» og mengder med paparazzier fulgte med da hun gjorde sin største forandring i livet.

Endelig lykkelig

Nå forteller Caitlyn Jenner i et åpenhjertig intervju, som TV 2 har fått eksklusiv tilgang til, at hun endelig føler at hun er på rett sted i livet.

– For første gang føler jeg ikke at jeg juger fra det øyeblikket jeg våkner opp om morgenen. Jeg føler meg faktisk lykkelig mens jeg gjør meg klar til en ny dag, sier Jenner.

Hun visste ikke hva hun gikk til, bare hva hun flyktet fra.

– Jeg kjente ikke til transmiljøet i det hele tatt og hadde ikke møtt en annen transperson før for ni måneder siden. Men jeg har blitt så utrolig godt mottatt i miljøet og blant folk jeg møter. På internett er nok en annen historie.

Jenner forteller at hun må mange måter har gravlagt den personen i seg som var Bruce, og at den fortrengte siden av henne, som hun har valgt å kalle Caitlyn, nå får komme frem.

LEGENDARISK BILDE: Bruce Jenner (nå Caitlyn Jenner) kaster spyd under OL i Montreal i Canada i 1976. Jenner vant gull i ti-kamp. (AP Photo/File)
LEGENDARISK BILDE: Bruce Jenner (nå Caitlyn Jenner) kaster spyd under OL i Montreal i Canada i 1976. Jenner vant gull i ti-kamp. (AP Photo/File)

– Bruce var en god person som gjorde mye bra i livet sitt, og som hadde en fantastisk liv og utrolige barn. Jeg har endret navn og kjønn, og vet i hjertet mitt at det er det rette å gjøre. Men noen ganger føltes det som om jeg kastet han ut. Og det var tøft. Men det var på tide at kvinnen inne i meg fikk leve.

Snakker om den tøffe tiden

Da Caitlyn først sto fram som kvinne, ble hun hyllet av både omverdenen og sin egen familie for åpenheten. Det var tiden før det, da Caitlyn var i gang med et hemmelig kjønnsbytte, at ting var veldig vanskelig.

Ryktene svirret i lange tider, og paparazziene kjempet om å få de første bildene av henne i kjole.

1980: Jenner sammen med forloveden, skuespiller Linda Thompson i 1980. De giftet seg året etter, men det ble slutt fem år senere. (AP Photo)
1980: Jenner sammen med forloveden, skuespiller Linda Thompson i 1980. De giftet seg året etter, men det ble slutt fem år senere. (AP Photo) Foto: Anonymous
1995: Bruce Jenner giftet seg med Kris Jenner i 1991. Her er de avbildet under rettssaken mot O. J. Simpson i 1995. De ble separert i 2015, og det var da Jenner fikk tid til å tenke. (AP Photo/Nick Ut)
1995: Bruce Jenner giftet seg med Kris Jenner i 1991. Her er de avbildet under rettssaken mot O. J. Simpson i 1995. De ble separert i 2015, og det var da Jenner fikk tid til å tenke. (AP Photo/Nick Ut) Foto: Nick Ut

– Etter skilsmissen med Kris var jeg tilbake i huset i Malibu der jeg isolerte meg selv i seks år tilbake på 80-tallet. Jeg hadde det veldig tøft. Jeg begynte å gå i terapi, og jeg begynte å snakke med barna sammen med terapeuten. Hver dag ble jeg revet i stykker i tabloidene, og jeg hadde 5-6 biler som fulgte etter meg til enhver tid. Det var grusomt, forteller hun.

Har et godt forhold til ekskona

Heldigvis har Caitlyn Jenner fått støtte fra familien og fra ekskona Kris Jenner (60).

– Jeg og Kris kommer veldig godt overens. Jeg har vært veldig ærlig med henne hele veien. Vi møttes for 25 år siden. Jeg fortrengte antagelig noe i meg selv. Men vi hadde 23 flotte år sammen, og hun er en fantastisk person. Vi skiltes ikke på grunn av spørsmål om kjønn, men på grunn av problemer i forholdet vårt, forteller Caitlyn Jenner.

Når det første oppstyret nå har lagt seg, har Jenner tid til å bearbeide spørsmålene hun har båret på hele livet.

– Jeg tenkte at så snart jeg hadde fått snakket med barna mine, så var det en annen ting jeg måtte finne ut av. Jeg har nemlig alltid lurt på hvorfor Gud gjorde dette mot meg? Hvorfor laget han meg slik? spør Jenner.

– Kanskje er det fordi jeg skal gjøre en forskjell her i livet.

Tok de vanskelige samtalene foran kamera

LEVER VIDERE SOM KVINNE: I ett år har Caitlyn Jenner levd som kvinne, og hun sier at hun endelig er på rett plass i livet. Her er hun på en prisutdeling i april i år. Foto: Frazer Harrison/Getty Images
LEVER VIDERE SOM KVINNE: I ett år har Caitlyn Jenner levd som kvinne, og hun sier at hun endelig er på rett plass i livet. Her er hun på en prisutdeling i april i år. Foto: Frazer Harrison/Getty Images Foto: Frazer Harrison

Som overhode i en av USAs mest omtalte familier, realitystjernefamilien Kardashian og Jenner, er hun vant til at absolutt alt dokumenteres foran kamera.

Derfor ble det naturlig å også ta de vanskelige samtalene med de seks barna sine (deriblant Kendall og Kylie Jenner), samt stebarna Rob, Kim, Kourtney og Khloé Kardashian, foran kamera.

– Jeg har drevet med dette i 10 år, og jeg har laget 450 TV-sendte episoder. For å være ærlig, så er det som om kameraene tvinger fram samtaler som vi burde hatt for lenge siden. Jeg hadde noen av de beste samtalene med barna og Kris foran kamera. Man tvinges til å sette seg ned og tenke skikkelig igjennom ting. Det var overraskende, forteller Jenner.

Caitlyn Jenner er i disse dager aktuell med sesong 2 av realityserien «I am Cait» som du kan se på TV 2 Livsstil tirsdager kl. 20.00 eller på TV 2 Sumo.