MGP-general Jan Fredrik: – Det er ikke en tilfredsstillende situasjon å være i

Terrortrusselen mot Eurovision-finalen i Sverige vekker reaksjoner hos MGP-general Jan Fredrik Karlsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På tirsdag i forrige uke skrev TV 2 at sikkerhetspolitiet har fått informasjon om terrortrussel mot Sverige.

Ifølge kilder avisen Expressen har snakket med, går informasjonen ut på at sju til åtte IS-medlemmer er på plass i Sverige for å utføre et terrorangrep.

Et av terroristenes antatte mål skal være Eurovision-finalen i Globen i Stockholm 14.mai.

– Det er en ekkel situasjon

Til God kveld Norge forteller MGP-general Jan Fredrik Karlsen at det er en uvant og ekkel situasjon å være i.

– Det er første gangen vi har vært i en slik situasjon hvor man må forholde seg til akkurat dette. Og det er ikke en spesielt komfortabel situasjon, sier Karlsen,

Terrortrusselen tas alvorlig og NRKs delegasjon har en klar rute på hvordan de skal håndtere saken. For Karlsen er det viktigste å ha en positiv energi og tilstedeværelse.

– Jeg stoler på at de folka som har som jobb å vurdere situasjonen gir oss beskjed hvis vi må komme oss på toget og komme oss fortest mulig hjem, sier Karlsen til God kveld Norge.

MUSIKKANSVARLIG I MGP: Jan Fredrik Karlsen lar seg ikke skremme av terrortrusselen. Hans hovedfokus er å spre glede og entusiasme, og være stolt over det norske bidraget i Eurovision. Foto: Solum NTB/Scanpix.
MUSIKKANSVARLIG I MGP: Jan Fredrik Karlsen lar seg ikke skremme av terrortrusselen. Hans hovedfokus er å spre glede og entusiasme, og være stolt over det norske bidraget i Eurovision. Foto: Solum NTB/Scanpix. Foto: Solum, Stian Lysberg

Gleder seg til Eurovision

På tross av terrorfrykten i Sverige, nekter Karlsen å la trusselen legge en demper på festen.

– Jeg har gledet meg veldig til å reise over til Stockholm og være en del av Eurovision-sirkuset. Jeg skal ikke la dette få lov til å prege det noe mer enn det faktisk må. Vi gjør det vi må forholde oss til, også skal vi spre glede og entusiasme, og være strålte over låta vi kommer med, og være selvsikre på at dette kommer til å gå dritbra! Det er mitt fokus, avslutter Karlsen.

Følg med på God kveld Norge, lørdager kl.21.40.