Slik lager du konfirmasjon for 35 gjester til 2500 kroner

TV 2 Hjelper deg har sjekket hvilken mat og bordpynt du bør velge for å få det billigst mulig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 Hjelper deg har sjekket hvor billig det er mulig å lage en konfirmasjon til 35 personer. Forutsetningen er at du lager maten og pynter selv.

Verdensmester og kjøkkensjef på Våghals i Oslo, Christer Rødseth, mener at det ikke trenger å være kjedelig selv om det er billig.

Billig menyforslag

Rødseth lister opp det lureste og rimeligste du kan lage til koldtbordet.

– Masse godt brød, og gjerne flere varianter av potetsalater. Vanlig spekemat, roastbiff, og en god røkelaks trenger ikke koste mye.

Selv om det heter koldtbord kan du godt servere litt varmt også, foreslår han. Som varmrett foreslår han svinebog som er et rimelig kjøtt.

– Dette stekes på lav temperatur, 60- 70 grader i ca fjorten timer, foreslår han.

Se video for tips til anretning av svinebog – med tilbehør!

Svært få prisforskjeller

Med kjøkkensjefens handleliste har TV 2 Hjelper deg handlet inn til koldtbord for 35 personer hos Rema 1000, Kiwi og Coop Extra.

TV 2 Hjelper degs prissjekk viser at det er svært få prisforskjeller hos disse kjedene og at du faktisk kan få handlet inn til rundt 2000 kroner.

Bordpynt til 500 kroner

Med hjelp fra jentene i eventbyrået «You Only Live Once (Yolo) event» har TV 2 Hjelper deg også sjekket om det er mulig å pynte festbordet til ca 500 kroner.

Med bordpynt fra Nille og Europris har Martine Berg Sandstad og Marie Helene Skadsheim pyntet to forskjellige bord i to stilarter.

På bordet fra Nille har Marie tatt utgangspunkt i norsk natur.

– Vi fant noen servietter med gåsunger på, som vi likte veldig godt. Så har vi spilt videre på det og hentet ting fra naturen, som løv, og stein som bordkort. Veldig enkelt og rimelig, Marie.

SVINEBOG: Denne kan serveres som varmrett til koldtbordet.
SVINEBOG: Denne kan serveres som varmrett til koldtbordet.

På bordet fra Europris er det et litt røffere tema. Martine Berg Sandstad har tatt utgangspunkt i grått og svart fra serviettene hun fant. Dette matchet godt med kobberfarge som hun har sprayet bordpynten med.

– Vi har sprayet vaser, figurer og glass vi har funnet hjemme. Alt kan man spraye som pynt til dette bordet, så lenge du har disse fargene som utgangspunkt, sier Marthine Berg Sandstad.

TILBEHØR: Stekt hjertesalat med rugchips.
TILBEHØR: Stekt hjertesalat med rugchips.

Beste valg

Konklusjonen til jentene er at det var lettere å finne tema hos Nille. Dette fordi det har større utvalg av servietter og lys.

– På Europris var det mer ting man kan bruke til å lage noe selv, Marthine.

Til sammen kan du altså få både mat og pynt til konfirmasjonen til 2500 kroner.