MISTET KJÆRESTEN: Nick Gorden og Bobbi Kristina Brown, her avbildet i 2012. Foto: REUTERS/Fred Prouser
MISTET KJÆRESTEN: Nick Gorden og Bobbi Kristina Brown, her avbildet i 2012. Foto: REUTERS/Fred Prouser Foto: Fred Prouser

Bobbi Kristinas kjæreste snakker ut om dødsfallet

Han anklages for å ha drept Bobbi Kristina – nå forteller Nick Gorden sin versjon av historien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Whitney Houstons datter, Bobbi Kristina Brown, døde i fjor sommer etter å ha kjempet for livet siden hun ble funnet bevisstløs i et badekar et halvt år tidligere.

Nå snakker Bobbi Kristinas kjæreste og forlovede, Nick Gordon (26), endelig ut etter dødsfallet.

– Jeg klandrer meg selv for å ikke ha funnet Krissy tidlig nok den dagen. Jeg kan ikke klandre meg selv for en annen rusavhengig sin avhengighet, men jeg føler at jeg sviktet henne, forteller Gordon til Daily Mail.

Forsøkte å gjenopplive henne

Det var i januar i fjor at Nick Gordon og en venn fant Bobbi Kristina livløs i badekaret.

Hva Nick Gordon foretok seg i timene før og etter funnet av den bevisstløse jenta, har blitt gjenstand for stor diskusjon og mange spekulasjoner i tiden etterpå.

Selv forteller han:

– Jeg kastet meg ned på knærne og ga henne brystkompresjoner og blåste inn i munnen hennes. Hun begynte etter hvert å spytte ut vann. Jeg trodde hun skulle våkne, men det skjedde aldri, forteller han.

Bobbi Kristina ble lagt i falsk koma, men døde seks måneder senere.

Vet ikke om det var en ulykke

Obduksjonsrapporten, som ble kjent i mars i år, forteller at årsaken til dødsfallet var drukning, kombinert med inntak av alkohol, kokain, antidepressiva og morfin.

Obdusentene kunne imidlertid ikke fastslå om dødsfallet var en ulykke eller om hun eller andre påførte henne det med vilje. Bobbi ble funnet med flere blåmerker på kroppen.

Bobbi Kristinas far, Bobby Brown, har offentlig utpekt Gordon som drapsmann, og Bobbi Kristinas advokat anklager Gordon for å ha forgiftet henne. Advokaten har gått til sak mot Gordon.

Den siste måneden før Bobbis dødsfall meldte naboene flere ganger fra om bråk fra leiligheten deres. Politiet møtte opp på døra flere ganger, men fant ingen tegn til slagsmål.

Gordon forklarer det som vanlig husbråk fra høy musikk.

Brukte narkotika for å døyve sorgen

Gordon forteller at Bobbi begynte å bruke narkotika da moren døde, for å døyve sorgen. Deretter begynte hun å ta smertestillende, og etterhvert begynte hun med selvskading.

Den siste måneden hun levde, ble alt gradvis verre, forteller Gordon til Daily Mail. Gordon mener han så en veldig dårlig utvikling hos Bobbi Kristina.

– Hun brukte mer og mer narkotika, og vi brukte allerede veldig mye. Folk foreslo rehabilitering, men hun var sta. Hun blandet narkotika, sier han.

Bobbi var også involvert i en alvorlig bilulykke få dager før hun døde. Hun byttet uventet fil i høy fart, og den andre føreren ble alvorlig skadet.

Mener hun ikke tok sitt eget liv

Men at Bobbi Kristina skal ha ønsket å ta sitt eget liv med en overdose, det avviser Gordon tvert.

– Vi ville bli rusfrie, etablere oss, gifte oss og få barn, forteller han.

Han sier også at de ventet barn to ganger, men at Bobbi Kristina spontanaborterte, noe som også gjorde henne deprimert.

Rett etter at Bobbi Kristina døde, skrev alle at de to var gift. Det viste seg å ikke stemme. De hadde imidlertid tenkt til å gifte seg, og sto ved en anledning i kø utenfor tinghuset for å bli viet. Men hadde ikke tid til å vente, så de lot være.

Bobbi Kristina fortalte likevel omverdenen at de var gift.

Nick Gordon skal i disse dager snakke ut hos talkshowverten Dr. Phil, som også har spandert på han et opphold på rehabiliteringssenter. Gordon er nå rusfri og har planer om å starte opp et treningssenter.

Nick Gordon flyttet inn hos Whitney Houston og datteren da han var 17 år, og etter Houstons død, ble han og Bobbi Kristina kjærester. Gordon fikk ikke komme i begravelsen til Bobbi Kristina.