Prince har en søster, Tyka Nelson. Her er hun utenfor Paisley Park og takker fansen for deres tilstedeværelse og kondolanser. Foto: Steve Karnowski/Scanpix.
Prince har en søster, Tyka Nelson. Her er hun utenfor Paisley Park og takker fansen for deres tilstedeværelse og kondolanser. Foto: Steve Karnowski/Scanpix.

Hun kan arve Prince' milliarder

Prince etterlater seg en formue på nesten 2,5 milliarder kroner, og søsteren Tyka Nelson er den mest nærliggende arvtageren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag kom den triste beskjeden om Prince sin bortgang, og at han var funnet død i en heis i sitt hjem, Paisley Park.

Dødsårsaken er ennå uklar, og på fredag ble obduksjon gjennomført. Siden har det blitt kjent at Prince Rogers Nelson hadde helseproblemer, og i følge en talsperson for artisten skal han ha vært plaget med influensa den seneste tiden.

Arv

Prince etterlater seg en formue på 300 millioner dollar, noe som tilsvarer ca. 2,5 milliarder kroner. Men verdien på denne formuen vil stige betraktelig. Prince har mengder med ikke utgitte sanger samt hans 39 plateutgivelser – som garantert vil selge godt i tiden fremover.

Hjemmet til Prince, Paisley Park i Chanassen, Minnesota er mye verdt. I kjelleren finnes et hvelv med uutgitte låter. Foto: Scott Olson, Scanpix
Hjemmet til Prince, Paisley Park i Chanassen, Minnesota er mye verdt. I kjelleren finnes et hvelv med uutgitte låter. Foto: Scott Olson, Scanpix Foto: SCOTT OLSON

I følge New York Daily News jobber nå advokatene til Prince med hvem som kan gjøre krav på denne arven. Det finnes ennå ingen opplysninger på om hvorvidt Prince skal ha skrevet et testamente.

Halvsøsken

Foreldrene til Prince, John L. Nelson og Mattie Shaw døde for mange år siden, men han har en søster som lever, Tyka Nelson (57). Hun kan fort bli den personen som arver hele formuen.

Prince skal i tillegg ha syv halvsøsken, men to av dem skal ha gått bort.

Jehovas vitner

Prince giftet seg to ganger, første gang med sangeren Mayte Garcia. De fikk en sønn som døde kun en uke etter fødsel, etter å ha vært rammet av Pfeiffers Syndrom. De skilte seg i 1999, og i 2001 giftet han seg med Manuela Testolini, men fem år senere skilte de lag.

Det ryktes også om at Prince skal ha skjenket penger til Jehovas Vitner. Han var selv et medlem av trossamfunnet.

Dokumentar

I kveld kan du se en britisk dokumentaren om Prince på TV 2 kl. 00:25.

I dokumentaren får vi et facinerende innblikk i livet og musikken til den fargerike artisten, med klipp fra intervjuer, reportasjer og opptredener fra hans enestående karriere.