ØKER PRISEN: I mai kommer det et prishopp for gamle kunder hos strømmetjenesten Netflix. AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
ØKER PRISEN: I mai kommer det et prishopp for gamle kunder hos strømmetjenesten Netflix. AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND Foto: JONATHAN NACKSTRAND

Nå øker Netflix prisen for gamle kunder

Har du vært kunde hos Netflix en stund? Da må du betale mer nå.

Den amerikanske strømmegiganten Netflix står alene for en fjerdedel av all bredbåndstrafikken på Telenors nett, og nå øker prisen for gamle kunder.

Prisøkningen ble varslet allerede i 2014, da prisen for nyetablerte standardabonnement økte fra 79 til 89 kroner. Da valgte Netflix å beholde prisen for eksisterende kunder – i en periode. Senere har denne prisen økt til 99 kroner i måneden for nye kunder.

Fra neste måned vil strømmegiganten altså øke prisen for «besteforeldrene», som Netflix kaller sine gamle kunder, med 20 kroner i måneden. Men det finnes også en billigere løsning til 79 kroner i måneden, som alle vil få tilbud om å gå over til.

Med dette billigabonnementet kan du kun se på én skjerm av gangen, og ikke i HD-kvalitet. Prisen for premium-kunder går også opp til 129 kroner.

Fører prisøkningen til kundeflukt fra Netflix? Det sveitsiske finansselskapet UBS har analysert hvor mange som faktisk vil forlate strømmegiganten dersom prisen skulle gå opp.

Selv om 41 prosent av de spurte har svart at de kommer til å bryte med Netflix hvis prisen går opp, mener UBS at et sted mellom 3 og 4 prosent faktisk kommer til å gjøre det, melder Business Insider.