FAVORITT TIL NY FILM: The Hunger Games-stjernen Jennfer Lawrence er favoritt til en ny film om en kvinnelig agent som opererte under andre verdenskrig. Foto: REUTERS/Luke MacGregor
FAVORITT TIL NY FILM: The Hunger Games-stjernen Jennfer Lawrence er favoritt til en ny film om en kvinnelig agent som opererte under andre verdenskrig. Foto: REUTERS/Luke MacGregor Foto: Luke Macgregor

Jennifer Lawrence favoritt til å spille kvinneversjon av James Bond

Jennifer Lawrence er favoritt til å spille spionen Betty Pack, som forførte en rekke menn for å få avgjørende informasjon under andre verdenskrig.

Tirsdag utgis boka om Amy Elizabeth Thorpe, alias Betty Pack, en agent som opererte under andre verdenskrig.

Time Magazine kaller henne en kvinnelig James Bond, som brukte soverommet som James Bond brukte en pistol, og på den måten sies å ha endret hele utfallet av krigen.

Blir til film

Thorpe jobbet seg inn i de diplomatiske kretsene, og kom nært på menn fra både russiske, italienske og tyske styrker.

Rettighetene til boka er allerede solgt til Sony for en gigantisk sum, og Mark Gordon (Saving Private Ryan og Steve Jobs) skal produsere filmen.

Sony er i gang med å finne ut hvem som skal spille Thorpe, og ifølge Page Six er Jennifer Lawrence den store favoritten til å ta rollen.

Skammet seg ikke

Boka heter «The Last Goodnight», basert på CIAs læresetning «Den siste personen du sier god natt til, er den mest farlige».

I etterkant av krigen giftet Thorpe seg med en av kildene side. Hun har senere fått spørsmål om hvordan hun taklet å ha et seksuelt forhold til så mange menn på en gang.

– Om jeg skammer meg? Ikke i det hele tatt. Sjefene mine fortalte meg tusenvis av amerikanske og britiske liv ble spart på grunn av arbeidet mitt. Jeg ble involvert i situasjoner der «respektable» kvinner ville trukket seg unna – men jeg var dedikert. Kriger vinnes ikke ved å bruke respektable metoder, har hun uttalt ifølge World War II Magazine.