FÅR RIS OG ROS: Bruce Springsteen blir elsket og hatet for protesten. Han har avlyst søndagens konsert i North Carolina. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FÅR RIS OG ROS: Bruce Springsteen blir elsket og hatet for protesten. Han har avlyst søndagens konsert i North Carolina. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Bendiksby, Terje

Kaller Bruce Springsteen for en bølle etter konsert-protest

The Boss hylles og hates for den politiske protesten i North Carolina.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag meldte Bruce Springsteen (66) på sin hjemmeside at han avlyser søndagens konsert i Greensboro i North Carolina.

Det skyldes den omstridte HB2-loven, som North Carolina nettopp har innført, som blant annet fratar transpersoner muligheten til å velge selv om de vil bruke manne- eller dametoalettene.

– Noen ting er viktigere enn rock, skriver den norgesaktuelle stjernen.

– Skuffende

De fleste applauderer for Springsteens protest, men ikke alle er like blide.

Kongressmannen Mark Walker, som representerer republikanerne i North Carolina, er svært skuffet og kaller Springsteen en bølle.

– Det er skuffende at han ikke følger opp ting han har lovet. Vi har andre artister som kommer snart – Def Leppard og Justin Bieber, sier Walker til The Hollywood Reporter.

Sammenlignes med et barn

Walker går hardt ut mot artisten.

– Springsteen er kjent for å være radikalt venstrevridd, og han har all rett til å være det, men jeg synes dette er en bølles oppførsel. Det er som når et barn blir lei seg over å tape og tar med seg ballen sin og går hjem, mener Walker.

Springsteen på sin side mener at loven er sterkt diskriminerende, og beklager samtidig til fansen sin.

– Jeg føler at jeg og bandet må vise vår solidaritet med de som nå kjemper for sine rettigheter. Derfor beklager vi på det dypeste til fansen i Greensboro, sier han i sin uttalelse.

Fansen får igjen pengene for billettene sine. 29. juni kommer Springsteen til Norge.