Slik takler Linn Skåber familietragedien

Skuespiller og komiker Linn Skåber (46) bearbeider følelsene gjennom teaterstykkene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Linn Skåber er tilbake på teateret, og straks skal hun og Sven Nordin (59) i gang med å øve inn klassikeren «Hvem er redd for Virginia Woolf» som kommer på Oslo Nye til høsten.

– Jeg ble helt sliten da jeg møtte Sven Nordin i dag. Jeg kom på hvor mye vi har foran oss! sier Skåber til God kveld Norge.

– Det har vært tøft

Men komikeren er lettet over å være tilbake på jobb.

For en måned siden ble hun nemlig rammet av nok en tragedie, da moren hennes, Ragnhild Skåber, døde. Det skjedde et halvt år etter at tanta døde, og 2,5 år etter at faren døde.

– De har vært livet mitt. Det har vært tøft. Det er mange mennesker som har gått bort på kort tid, og jeg er enebarn, sier Skåber til God kveld Norge.

– Hvordan takler du det?

– Jeg har veldig mange gode venner, og jeg har et godt hjem her i teatret. Det var veldig deilig å begynne å jobbe igjen. Det er mer enn en jobb, det er som en familie til. Teateret hjelper meg i livet, og livet hjelper meg i teateret.

Henter inspirasjon fra livet

Vi har nylig sett Skåber i spillefilmen Wendyeffekten, der hun spiller luksusprostituert, vi har sett henne som dommer i Norske talenter, og som en litt bortkommen kvinne dagen derpå i Pieta.

Inspirasjonen til rollene hennes finner hun i hverdagen, og kanskje mest i de små hendelsene.

– Jeg pleier å hente inspirasjon i små og store hendelser i livet. Jeg kan lage en stor tragedie av å for eksempel miste mobilen min en dag. Jeg bruker ikke alltid de store tragediene i livet mitt. Det blir en god blanding, sier Skåber.

I det som er en trist periode i livet, tyr Skåber til komedie.

– Det er i de mest tragiske øyeblikkene at man trenger noe å le av. Det er ganske absurd egentlig, sier hun.

– Jeg mener at i all komedie er det masse tragedie, og i all tragedie er det masse komedie. Det er alltid en mix for meg.

Se God kveld Norge lørdager klokka 21.40.