Dette ville Atle Antonsen gjort dersom han hadde to måneder igjen å leve

Premiereklare Atle Antonsen (46) tvinges til å tenke på de store spørsmålene i ny, norsk spillefilm.

Onsdag kveld er det festpremiere på den nye, norske dramafilmen «Grand Hotel», der Atle Antonsen (46) har hovedrollen.

I filmen spiller han den alkoholiserte, avdankede forfatteren Axel Farstad, som får vite at han kun har to til fire måneder igjen å leve dersom han fortsetter å drikke alkohol.

Han velger å tilbringe de siste månedene på Grand Hotel i Oslo, der han sjekker inn i tårnsuiten, jobber med sin siste bok – og drikker sprit som om det er vann.

– Har hatt nok fest og moro

Atle Antonsen portretterer en mann som velger å sjekke inn på et luksuriøst rom for å dø i ensomhet. Men hva ville han selv ha gjort, dersom han kun hadde to måneder igjen å leve?

– Det er et spørmål som det er veldig vanskelig å tenke på. Jeg tror faktisk jeg ville brukt tiden på mest mulig hverdag. Jeg tror det er det de fleste ville landet på. Man reiser jo ikke jorda rundt de siste månedene man lever, man vil nok heller bruke tida med familien, sier han.

SPILLER ALENEMOR: Svenske Vera Vitali prøver å få hverdagen til å gå opp som alenemor og resepsjonist på Grand. Foto: Euforia film.
SPILLER ALENEMOR: Svenske Vera Vitali prøver å få hverdagen til å gå opp som alenemor og resepsjonist på Grand. Foto: Euforia film.

Vi er tilbake på Grand hotel i Oslo, der han tilbrakte fem uker under innspillingen av filmen blant vegg til vegg-tepper, gamle malerier og lysekroner.

– Det har vært mer enn nok moro og fest og reiser i livet mitt, så jeg hadde nok valgt den kjedelige løsningen.

– Ville grått og grått

Antonsen spiller mot den svenske skuespilleren Vera Vitali (34), som i filmen er en travel alenemor som jobber i resepsjonen på Grand.

– Jeg tror kanskje jeg bare hadde grått i fire måneder ... Eller så ville jeg reist på ferie med alle mine nære og kjære. Jeg har heldigvis ikke trengt å tenke på det hittil i livet, sier hun.

Det er ikke første gang Vitali møter Antonsen. Hun har nemlig vært med i TV-serien Dag, der hun var på parterapi.

Vitali spilte også i den norske filmen Blind, og er kjent fra en rekke svenske filmer, som Farliga drömmar og Min så kallade pappa.

Tiåring i hovedrollen

UTVILKER VENNSKAP: Atle Antonsen og ti år gamle Håkon Bøhmer spiller to rollefigurer som begge har havnet utenfor, på hver sin måte. De utvikler et vennskap. Foto: Euforia film
UTVILKER VENNSKAP: Atle Antonsen og ti år gamle Håkon Bøhmer spiller to rollefigurer som begge har havnet utenfor, på hver sin måte. De utvikler et vennskap. Foto: Euforia film

I filmen får Antonsen bryne seg på en helt ny type rollefigur. Han måtte smake på mer alvorlige sider av livet, og portrettere en mann som er helt på randen, en som har gitt opp både seg selv og livet. Det var helt til han møtte en ung gutt med tourettes, som også var på vei til å havne utenfor i samfunnet.

Gutten er spilt av ti år gamle Håkon Bøhmer fra Lørenskog.

– Atle er en av de beste menneskene jeg har møtt i livet mitt. Det var veldig spennende å spille i filmen, og jeg håper jeg kan satse på et liv som skuespiller. Jeg vil aller helst helt til Hollywood, sier tiåringen til TV 2.