Farmen-Andreas har blitt tobarnsfar, men sover for seg selv:

– Jeg synes det er hennes oppgave å passe ungene

Andreas Nøstrud (31) fortsetter å provosere – og viser fram barna.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Andreas Nørstrud (31) er antagelig den Farmen-deltakeren som har skapt størst overskrifter med sine svært kontroversielle utspill. Da han var med i realitykonkurransen i 2012, kom han med en rekke utspill mot kvinner og homofile, og han syntes blant annet at jentene på gården var for lettkledde.

– Jeg angrer ikke på noe jeg har sagt eller gjort. Det jeg sto for den gangen, står jeg også for i dag, forteller han til God kveld Norge.

God kveld Norge er med når Nørstrud har tatt med seg den elleve år yngre kona, Maren Andrea Hansen (21) og barna Hannah (1) og Miriam (2) på ferietur på Island.

Se reportasjen øverst i saken!

– Hennes oppgave å passe ungene

Etter at paret giftet seg i 2013, har ting gått fort, og livet har forandret seg veldig.

– Det gikk i turbofart. Det er ålreit at det skjer litt fort, sier Nørstrud.

– Jeg liker den forandringen det har vært, men det kan jo være litt slitsomt på nattestid, sier Hansen.

– Ikke for meg. Jeg sover for meg selv. Jeg synes det er hennes oppgave å passe på ungene, sier Nørstrud.

– Jeg skjønner det. Han som står ute hele dagen, trenger å spare på kreftene. Jeg som går hjemme, trenger litt mindre, sier Hansen.

– Maren er med på notene

Maren Andrea Hansen selv mener hun er komfortabel med ektemannens kvinnesyn. Hun var atten år da de giftet seg, og det var ikke uten baktanke at Nørstrud valgte seg en elleve år yngre kone.

– Det var ikke lett å gifte seg med en 18-åring. Jeg ønsket meg en kone som jeg kunne forme etter det livet jeg ønsket å leve. Jeg føler jeg i stor grad har lykkes med det, og Maren er nå med på notene. Helt frivillig da, vel å merke, sier han.

– Dette er mitt prosjekt for å rekonstruere den gamle gardskjerringa, som er utrydningstruet i dag. Hun som kler seg sømmelig, er trofast mot mannen og holder huset i orden, lager mat og tar vare på familien. En trygg bauta som ungene kan løpe bort til og gjemme seg under skjørtet til når det er skummelt i verden, sier Nørstrud.

– Tukt er viktig

Også oppdragelse har Nørstrud en litt annerledes oppfatning av enn de fleste. Han mener det er kona som skal ta seg av kos og stell, og at han selv kan komme inn som den strenge oppdrageren senere.

– Min rolle som pappa blir viktigere etter hvert. De skal først overøses med kjærlighet og godhet fra mor i starten, og så kan far komme til etter hvert og sette krav og gjøre dem robuste og sterke, slik at de overleverer i verden, hevder han.

– Jeg mener at tukt er en viktig ting når det kommer til unger. Tukt betyr irettesettelse. Jeg mener man kan tukte så langt at det ikke skader barnet. At det ikke får varige men og går ut over ungene, psykisk eller mentalt, sier Nørstrud.

Nørstrud har også en sønn fra et tidligere forhold.