Vann i munnen-alarm!

I dag ble det laget blåskjell med asiatiske smaker i Wenches kjøkken. Fantastisk godt!

Oppskriften er til 4 personer .

Dette trenger du:

  • 2 nett med blåskjell
  • 2 ss sesamolje + 1 ss nøytral olje
  • 4-5 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket uten frø
  • 3 ss finhakket frisk ingefær
  • 3 stk vårløk, finhakket
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 lime, finrevet skall, og saft
  • Frisk koriander
Blåskjell med asiatisk vri. FOTO: TV 2
Blåskjell med asiatisk vri. FOTO: TV 2

Slik gjør du:

Sjekk blåskjellene; kast de som er knust, og de som ikke lukker seg.

Varm olje i en kasserolle.

Tilsett hvitløk, chili, ingefær og vårløk og la surre uten å bli brunt i 2-3 minutter.

Øk temperaturen til maks, legg i godt avrente blåskjell, legg på lokk og la koke i 5 minutter.

Rist på kasserollen slik at alt vender litt på seg.

Tilsett kokosmelk og kok opp på nytt.

Smak til med finrevet skall og saft av lime, og rikelig med frisk koriander.

Server med nanbrød.