Utsolgt Karpe Diem-konsert evakuert – brannpulver sprutet mot publikum fra scenen

Publikum på Karpe Diem-konserten i Bergen fikk pusteproblemer da brannpulver ble sprutet ut over folkemassene.

Lørdag kveld holdt rapduoen Karpe Diem konsert på Festningen i Bergen under arrangementet UKEN. Det endte med full evakuering da en person sprutet pulver fra et brannslukningsapparat over publikum.

En video TV 2 har fått tilgang til viser at brannpulveret sprutes mot publikum fra scenen. Lufta blir hvit av pulveret, og folk begynner å forstå at noe er galt.

I deler av videoen går bildet i sort, men vi har valgt å ta det med fordi lyden tydelig forteller hva som skjer.

– Mange slet med å puste

Det var 4000 publikummere på plass under OBOS-teltet på Koengen da hendelsen inntraff. TV 2 har snakket med flere i publikum som forteller at det oppsto panikk da pulveret plutselig fylte lufta.

– Det ble mye hosting, og mange slet med å puste. Folk brakk seg og ville bort derfra. Vi skjønte med en gang at noe var galt, og ville komme oss ut. Showet ble avbrutt, og det kom en mann opp på scenen som ba oss om å evakuere. Da var det mange som fikk panikk, forteller en publikummer som TV 2 har snakket med.

Mange trodde at det hadde skjedd noe galt med røykmaskinene, og flere trodde det var en del av showet. I sosiale medier haglet det med kommentarer fra fans som trodde rapperne hadde brukt for mye røykmaskin.

Fraktet til legevakta

Politiet var til stede ved arrangementet, og de og vektere kom fort til unnsetning.

– En luring utløste et pulverapparat mot publikum. Det gjorde at det ble svært mye røyk i lufta og mange fikk problemer med å puste. 5-6 personer ble fraktet til legevakta med pusteproblemer, sier Lars Geitle i Hordaland politidistrikt til TV 2.

Sent lørdag kveld opplyser politiet om at en 28 år gammel mann er pågrepet i saken.

Konserten ble umiddelbart avbrutt.

– Situasjonen ble raskt avklart. Det er foreløpig ukjent hvem mannen er og om han hadde noe med produksjonen å gjøre. Vi vil vurdere videre hva som skal skje med han.

Karpe: – Farlig!

Karpe Diem har selv kommentert hendelsen på Instagram.

Det begynte som en helt fantastisk konsert i Bergen i kveld. Mot slutten av konserten ble et brannslukningsapparat utløst. Dette er farlig, både for mennesker og utstyr, og alle ble derfor evakuert. Det er heldigvis ikke meldt om noen alvorlige personskader, og Røde Kors tok hånd om de som følte seg dårlige på stedet, forteller rap-duoen.

– Sannsynligvis er alle instrumenter ødelagt, men vi sees i Bergen igjen snart, skriver de videre.

Konserten avsluttet

Pressekontakt for UKEN, Kaja Røttingsnes, forteller at evakueringen av konserten har gått fint.

– Vi har kontroll over situasjonen. Det er leit at konserten måtte avsluttes en god stund før tida. Men det viktigste nå, er at alt har gått bra, sier Røttingsnes til TV 2.

Karpe Diem er blitt nødt til å avlyse søndagens konsert i Sogndal fordi instrumentene deres er ødelagt. De beklager på sin Facebook-side søndag formiddag.

Venner! ❤️ Det er med stor sorg vi dessverre er nødt til å avlyse kveldens konsert i Sogndal etter hendelsen under UKEN...

Posted by Karpe Diem on Sunday, March 6, 2016