Hoffekspertene: – Dette skal prinsen kanskje hete

Navnet til kronprinsesse Victoria og prins Daniels lille sønn blir kunngjort i dag. Nå spekuleres det i hva navnet vil bli.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kveld ble det født en liten prins i Sverige, og i dag vil det bli offentliggjort hva den svenske kongefamiliens siste familiemedlem, skal hete.

Allerede spekuleres det i om foreldrene, kronprinsesse Victoria og prins Daniel, vil kalle han opp etter noen og om de tar noen dristige navnevalg.

– Victoria og Daniel overrasker kanskje med hovednavnet slik de gjorde sist, men den lille prinsen vil nok også få et tradisjonsrikt kongelig navn eller to, sier TV 2 kongehusekspert, Kjell Arne Totland som også driver Kongebloggen.

Totland har gjort seg opp en mening om hva Victoria og Daniel kanskje velger å kalle sin lille sønn.

– Selv har jeg dristet meg til å tippe prins Carl Johan, kanskje med tillegg av navn som Folke, Eugen eller Daniel, litt avhengig av hvor mange navn den lille gutten får.

Hva skal han hete?

I Sverige spekuleres det selvsagt også i hva den lille prinsen skal hete.

– Oscar, Gustaf og Carl er jo tradisjonelle kongenavn. At Estelle skulle hete Estelle, var virkelig et bombenedslag, ingen kunne gjettet det og jeg tror at vi kommer til å bli overrasket denne gangen også, sier hoffeksperten i Aftonbladet, Jenny Alexandersson.

– Carl-Johan eller Bertil, tipser hoffreporter Sten Hedman ifølge Aftonbladet.

Kongehusekspert Johanna Lejon i Svensk Damtidning tror det samme som Totland om navnevalget.

– Carl-Johan etter avdøde onkel Carl-Johan Bernadotte som sto Victora veldig nært, og når det gjelder andrenavn, så gjetter jeg på Olof, sier hun til Aftonbladet.

Hertug

Kronprinsessens lille sønn, vil også få en annen royal tittel, bestemt av sin morfar kong Carl Gustaf.

– I tillegg til prinsetittelen vil den lille gutten tradisjonen tro også få en hertug-tittel. Selv synes jeg vel det ville ha vært hyggelig om den nyfødte prinsen ble hertug av Øland, der kongefamilien har sitt sommersted. Men det er alltid vanskelig å spå hva kong Carl Gustaf velger. Der er jo så mange steder å velge blant, sier Totland til TV 2.

Høytidelig kunngjøring

Hva navnet til prinsen blir, vil den svenske kongen høytidelig kunngjøre torsdag formiddag.

– Morfar kong Carl Gustaf vil kunngjøre sitt nye barnebarns navn og titler i såkalt Konselj med Regjeringen på Stockholm slott klokken 11.15, sier Totland.

Gratulerer

Kronprinsessen har fått hilsning av sin egen søster, pinsesse Madeleine, på Facebook. Madeleine er også i Sverige for å være nær sin søster nå under fødselen.

Prins Carl Phillip besøkte sin søster bare timer etter fødselen, på sykehuset.

Congratulations to my sister Victoria and Daniel with the birth of their son! He was born today at 8:28pm here in Stockholm!

Posted by Princess Madeleine of Sweden on 2. mars 2016