GJESTET SENKVELD: Kygo fotografert under innspillingen av Senkveld med Thomas og Harald. FOTO: TOR GUNNAR BERLAND / STELLA PICTURES
GJESTET SENKVELD: Kygo fotografert under innspillingen av Senkveld med Thomas og Harald. FOTO: TOR GUNNAR BERLAND / STELLA PICTURES Foto: Tor Gunnar Berland

Derfor nekter superstjernen Kygo å flytte fra Bergen

24-åringen topper listene og selger ut USA-konserter, men lar seg ikke friste av L.A.-livet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kyrre Gørvell-Dahll (24), bedre kjent som Kygo, er en av gjestene i fredagens Senkveld med Thomas og Harald.

Til tross for at bergenseren har gjort braksuksess internasjonalt, blant annet med en utsolgt USA-turné, har han ingen planer om å droppe hjembyen til fordel for en Los Angeles-tilværelse.

– Jeg har base i Bergen og tenker at jeg skal holde basen der fremover. Jeg er mye i USA og på farten, så det er deilig å dra hjem når jeg har fri og komme vekk fra alt og bare ta det med ro, sier han under torsdagens innspilling av programmet.

– Det er ikke fristende å flytte til L.A., da? spør programleder Harald Rønneberg (42).

– Det hadde nok vært fornuftig å gjøre det siden jeg hadde sluppet å fly så mye frem og tilbake. Men egentlig ikke. Når jeg er i Los Angeles er det så mye jobb hele tiden. Når jeg drar til Bergen er jeg vekk fra alt sammen og kan ta det med ro.

– Suksessen er fortsatt uvirkelig

Kygos debutsingel «Firestone» ble sluppet for litt over ett år siden. Med den ble han den artisten i verden som raskest nådde en milliard streams.

– For min del var det helt uvirkelig, og det er fortsatt helt uvirkelig, alt som har skjedd. En milliard er et så høyt tall at det er vanskelig å forstå det. At så mange hører musikken min, er utrolig gøy! Og at jeg har mulighet til å gjøre det jeg gjør, er et eventyr!

Se Kygo spille for millioner av amerikanere hos Jimmy Fallon

I tillegg til utsolgte turnéer, har Kygo opptrådt på noen av de største festivalene i verden.

24-åringen innrømmer at det slettes ikke er noe han tar lett på.

– Jeg blir fortsatt nervøs! Det er sunt å være litt nervøs. Den lille nervøsiteten går aldri vekk. Og det synes jeg egentlig er like greit.

«En drøm som gikk i oppfyllelse»

Kygos startet å lage musikk på gutterommet, og karrieren skjøt opp i rekordfart etter at artister og plateselskaper oppdaget musikken han hadde lagt ut på SoundCloud.

– Jeg hadde sittet og drømt om dette på gutterommet i fem år, og så skjer det. Det var en drøm som gikk i oppfyllelse, og det var veldig gøy å se at det var en så stor etterspørsel..

– Det har gått veldig fort siden den gang, så det er egentlig litt vanskelig å skjønne det!

Kygo i stjernespekket NBA-video

Klar over at det fort kan ta slutt

Det tok kort tid for Kygo å bli en suksess, og bergenseren er klar på at musikkbransjen like kjapt kan rive ham ned igjen, og at eventyret kan ta slutt.

– Jeg har det i bakhodet. Musikk går veldig opp og ned. Plutselig er dét populært, plutselig er noe annet populært. Jeg har det i bakhodet at jeg må nyte det mens det holder på. Når jeg tar ukene hjemme, har jeg tid til å fordøye det mer enn når jeg er i USA. Det er viktig for meg å ha den balansen, og å ikke være på tur hele tiden.

Selv om han altså nyter både suksessen og tilværelsen både i USA og hjemme, er det innimellom minner om «gamle Kygo» som skaper lengsel.

– For to år siden var alt veldig bekymringsløst. Nå er det mye mas rundt musikken. Det er vanskelig å fokusere bare på musikken, som jeg gjorde da. Nå er det så mange andre ting jeg må ta stilling til. Jeg har et bra team rundt meg som prøver å skjerme meg så mye som mulig, men jeg savner litt den tiden der jeg satt og lagde remixer som jeg postet på SoundCloud, og jeg fikk et par tusen plays og var happy med det, smiler Kygo.

  • Se intervjuet med Kygo og se ham spille sin nye singel «Fragile» med Labrinth fredag klokken 22.15 på TV 2.