PÅ RØD LØPER: Leonardo DiCaprio og Kate Winslet ankom Oscar-festen sammen. Foto: AFP PHOTO / VALERIE MACON
PÅ RØD LØPER: Leonardo DiCaprio og Kate Winslet ankom Oscar-festen sammen. Foto: AFP PHOTO / VALERIE MACON Foto: Valerie Macon

Kate Winslet ankom Oscar-festen i «søppelsekk»: – Hva tenkte du på?

Moteeksperten har trillet terningen over de beste og verste Oscar-kjolene 2016.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til mandag samlet verdens største filmstjerner seg i Dolby Theatre i Los Angeles.

Årets Oscar-fest er den 88. i rekken, og stjernen hadde funnet frem finstasen for den prestisjefulle filmprisutdelingen.

Vi har latt moteekspert Kjersti Skar Staarvik trille terningen på kveldens antrekk og avgjøre hvem som skinte som en stjerne på den røde løperen og hvem som bommet.

Nattens best kledde

ALICIA VIKANDER

Alicia Vikander. Foto: Jason Merritt/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
Alicia Vikander. Foto: Jason Merritt/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Foto: Jason Merritt

VÅRLIG: Det unge stjerneskuddet i filmen «The Danish Girl» var modig og valgte en gul kreasjon fra Louis Vuitton på den røde løperen. Det skal mye til å ikke bli kveldens påskekylling med dette fargevalget, men med smakfulle applikasjoner i sølv, en dæsj sitron som demper det knallgule, og superenkelt tilbehør blir den svenske skuespilleren et lyspunkt blant mange ellers så duse fargevalg fra Hollywood-eliten.

Terninkast: 6

OLIVIA MUNN

Olivia Munn. Foto: Jason Merritt/Getty Images/AFP
Olivia Munn. Foto: Jason Merritt/Getty Images/AFP Foto: Jason Merritt

ORANSJE TRIUMF: Å, for en vanskelige farge – men å, for et fantastisk unntak fra hovedregelen om at oransje er nærmest håpløst på den røde løperen. For mange vil denne fargen kræsje med hudtonen, gjøre det nesten umulig å velge leppestift og enda vanskeligere å matche mot fargen på den røde løperen, men Olivia Munn er definitivt kvinnen som klarer alt sammen i denne minimalistiske kjolen fra Stella McCartney. Det er enkelt, elegant og tidløst.

Terningkast: 6

ROONEY MARA

Rooney Mara. Foto: Jason Merritt/Getty Images/AFP
Rooney Mara. Foto: Jason Merritt/Getty Images/AFP Foto: Jason Merritt

BLONDER: For en brud som ønsker seg noe litt utenom det vanlige, kunne denne kreasjonen fra Givenchy absolutt være et alternativ. Den gjør seg slett ikke dårlig på Oscar-løperen heller. Rooney Mara har det med å dukke opp i skulpturerte, litt småsære kjoler som ikke hadde passet så mange andre. Denne litt tandre blondekreasjonen byr på en miks av det sexy og tilkneppede, og passer Rooney utmerket.

Terningkast: 5

DORITH MOUS

Dorith Mous. Foto: AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN
Dorith Mous. Foto: AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN Foto: Frederic J.brown

SORT SVANE: Den er dyster og nesten på grensen til uegnet for en anledning med positivt fortegn, men Dorith Mouss kreasjon fra Dennis Diem balanserer sylskarpt og lander innenfor. Den sorte svanen i Svanesjøen møter tilkneppet Victoria-tid, men løses forsiktig opp med kontemporære elementer i styling. Nydelig!

Terningkast: 5

RACHEL MCADAMS

Rachel McAdams. Foto: AFP PHOTO / VALERIE MACON
Rachel McAdams. Foto: AFP PHOTO / VALERIE MACON Foto: Valerie Macon

MIKS: 90-tallet har for alvor gjort comeback denne sesongen, og det er her Rachel McAdams synes å hente sin Oscar-inspirasjon. Silkekjolen fra August Getty Atelier er enkel, sexy og helt riktig akkurat nå. Pluss får hun også for ikke å gå bananas med tilbehør og styling. Det meste stemmer her.

Terningkast: 5

DAISY RIDLEY

Daisy Ridley. Foto: Jason Merritt/Getty Images/AFP
Daisy Ridley. Foto: Jason Merritt/Getty Images/AFP Foto: Jason Merritt

CHARLESTON: Den 20-tallsinspirerte couture-kreasjonen fra Chanel i kjølig blått og med utsøkt broderi er både søt og småfrekk på samme tid, akkurat som kvinnene som danset Charleston inn i natten for 90 år siden. Kombinert med minimalistisk tilbehør og styling blir Daisy Ridleys antrekk definitivt Oscar-kvelden verdig.

Terningkast: 5

SAOIRSE RONAN

Saoirse Ronan. Foto: AFP PHOTO / VALERIE MACON
Saoirse Ronan. Foto: AFP PHOTO / VALERIE MACON Foto: Valerie Macon

KLASSISK: Saoirse Ronan i en klassisk paljettkjole inspirert av Hollywoods gullalder. Det kunne lett blitt for mye av det gode med heldekkende paljetter i blitz-regnet utenfor Dolby Theatre, men med tilbehør holdt til et minimum og naturlig makeup er dette Calvin Klein-antrekket som skapt for den røde løperen.

Terningkast: 5

JENNIFER LAWRENCE

Jennifer Lawrence. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson
Jennifer Lawrence. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson Foto: Lucy Nicholson

SPILLER SAFE: Etter det famøse fallet under Oscar-utdelingen 2013 er det kanskje ikke så rart at Jennifer Lawrence dropper de aller mest voldsomme kreasjonene. Denne couture-kjolen fra Dior er sensuell og et utsøkt stykke håndverk, men den vil nok ikke gå inn i historiebøkene.

Terningkast: 4

Nattens verst kledde

KATE WINSLET

Kate Winslet.   Jason Merritt/Getty Images/AFP
Kate Winslet. Jason Merritt/Getty Images/AFP Foto: Jason Merritt

MAGEPLASK: Nei, og nei. Nydelige Kate gjør seg bra i det meste, men denne glasserte søppelsekken fra Ralph Lauren unner vi ingen å åle seg inn i. Hva tenkte du på?

Terningkast : 1

DEBBIE MATENOPOULOS

Debbie Matenopoulos. Foto: Mike Nelson/EPA
Debbie Matenopoulos. Foto: Mike Nelson/EPA Foto: MIKE NELSON

STATUETT: Det kan se ut som Debbie Matenopoulos har tatt dresskoden litt vel bokstavelig og forsøkt å BLI kveldens Oscar-statuett. Vi elsker egentlig både gull, glitter og paljetter, men skal det brukes samtidig? Vel, i så fall må det gjøres mer smakfullt enn dette. Vi blendes! Og det forvirrende snittet hjelper ikke på utfallet.

Terningkast: 1

SANDY POWELL

Sandy Powell. Foto: AFP PHOTO / VALERIE MACON
Sandy Powell. Foto: AFP PHOTO / VALERIE MACON Foto: Valerie Macon

HJELP: Jeg er målløs og setter nesten paljettene mine i halsen! Er dette en vits? Spretter noen frem med skjult kamera snart? Hvis ikke får Sandy Powell ta dette på kontoen for bevisstløs i påkledningsøyeblikket. Det er nesten ikke til å tro at denne dama faktisk er kostymedesigner med fantastiske kostymedramaer på merittlisten.

Terningkast: 1

SOPHIA VERGARA

Sofia Vergara. Foto: Jason Merritt/Getty Images/AFP
Sofia Vergara. Foto: Jason Merritt/Getty Images/AFP Foto: Jason Merritt

VULGÆRT: Til vanlig ville vi gitt tommel opp for kombinasjonen kongeblått, perler og silkeorganza, men denne Marchesa-kreasjonen ble alt for mye av det gode. Sophia Vergara har heldigvis begrenset tilbehøret, men det hjelper dessverre ikke så mye når motehuset har gått bananas med stoffrull, saks og perler. Den småvulgære utringningen gjør ikke saken bedre.

Terningkast: 2

REESE WITHERSPOON

Reese Witherspoon. Foto: Jason Merritt/Getty Images/AFP
Reese Witherspoon. Foto: Jason Merritt/Getty Images/AFP Foto: Jason Merritt

IKKE HELDIG: Her er det som om det er noe som ikke stemmer. Det skulpturelle brystpartiet virker feilproporsjonert for skuespillerinnen, de fremhevede spilene synes simple, og er det BH-en som stikker opp der? Skivebom.

Terningkast: 2

HEIDI KLUM

Heidi Klum. Foto: AFP PHOTO / VALERIE MACON
Heidi Klum. Foto: AFP PHOTO / VALERIE MACON Foto: Valerie Macon

ROTETE: Jeg har ingenting i mot assymetri, ei heller mot blomsterapplikasjoner, chiffon eller duse lillanyanser. Men her blir det bare alt for mye av det gode. Det er enkeltelementer jeg liker her, men resultatet blir rotete og lite smakfullt. Versace kan bedre, Klum kan bedre.

Terningkast: 2

OLIVIA WILDE

Olivia Wilde. Foto: AFP PHOTO / VALERIE MACON
Olivia Wilde. Foto: AFP PHOTO / VALERIE MACON Foto: Valerie Macon

MANGLER NOE: Vi elsker vanligvis kjolevalgene til denne dyktige 31-åringen, men denne gangen når hun ikke topp 10. Den nesten navledype utringningen på denne Valentino-kreasjonen er ikke problemet i seg selv, men det er som om det mangler noe her; et forstykke som kunne «avrundet» looken, et brudd i teksturen, en dæsj farge eller mer iøyenfallende tilbehør. Det hjelper ikke at hun velger et supertrendy Choker-smykke i halsen - resultatet er vakkert, men tannløst og halvferdig.

Terningkast: 3

CATE BLANCHETT

Cate Blanchett. Foto: AFP PHOTO / VALERIE MACON
Cate Blanchett. Foto: AFP PHOTO / VALERIE MACON Foto: Valerie Macon

Hun er ofte å finne på best kledd-listene, men denne gangen når ikke Cate Blanchett helt opp hos meg. Armani-kjolen har et fint utgangspunkt, med kjølige fargetoner som matcher Blanchetts hud hår og lynne, men blomsterappliksjonene blir for store, for mange og for iøynefallende.

Terningkast: 3

Opplysningene om hvilke motehus som står bak de ulike kreasjonene er hentet fra Vogue.com

Se flere antrekk fra årets Oscar-fest her:

Matt Damon og Luciana Barroso. Foto: AFP PHOTO / VALERIE MACON
Matt Damon og Luciana Barroso. Foto: AFP PHOTO / VALERIE MACON Foto: Valerie Macon
<span style=Chrissy Teigen og John Legend. Foto: AFP PHOTO / VALERIE MACON" src="data:image/gif;base64,R0lGODlhEAAJAIAAAP///wAAACH5BAEAAAAALAAAAAAQAAkAAAIKhI+py+0Po5yUFQA7" data-src="https://www.cdn.tv2.no/images/8086007.jpg?imageId=8086007&x=0&y=1.9002375296912&cropw=100&croph=94.893111638955&width=707&height=924" data-srcset="https://www.cdn.tv2.no/images/8086007.jpg?imageId=8086007&x=0&y=1.9002375296912&cropw=100&croph=94.893111638955&width=1414&height=1848&compression=80 2x,https://www.cdn.tv2.no/images/8086007.jpg?imageId=8086007&x=0&y=1.9002375296912&cropw=100&croph=94.893111638955&width=1060.5&height=1386&compression=80 1.5x,https://www.cdn.tv2.no/images/8086007.jpg?imageId=8086007&x=0&y=1.9002375296912&cropw=100&croph=94.893111638955&width=707&height=924&compression=80 1x">
Chrissy Teigen og John Legend. Foto: AFP PHOTO / VALERIE MACON Foto: Valerie Macon
Lady Gaga. Foto: AFP PHOTO / VALERIE MACON
Lady Gaga. Foto: AFP PHOTO / VALERIE MACON Foto: Valerie Macon
Julianne Moore. Foto: Jason Merritt/Getty Images/AFP
Julianne Moore. Foto: Jason Merritt/Getty Images/AFP Foto: Jason Merritt
Leonardo DiCaprio og Kate Winslet. Foto: AFP PHOTO / VALERIE MACON
Leonardo DiCaprio og Kate Winslet. Foto: AFP PHOTO / VALERIE MACON Foto: Valerie Macon
Charlize Theron. Foto: AFP PHOTO / VALERIE MACON
Charlize Theron. Foto: AFP PHOTO / VALERIE MACON Foto: Valerie Macon